Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vysmátá Puskarčíková hledala slova v angličtině: Byla jsem… překvapená!

Autor: bko

Životní úspěch v podobě bronzu ze stíhačky SP v Pokljuce si biatlonistka Eva Puskarčíková vychutnávala plnými doušky. A usměvavou pětadvacetiletou Češku nezaskočil ani rozhovor v angličtině pro televizní kanál biatlonové unie. I když občas se smíchem dlouho hledala vhodná slova.

„Jsem hrozně šťastná, je to pro mě nádherný moment. Nevím, co bych k tomu mohla říct víc. Vůbec jsem nedoufala, že bych mohla skončit takhle dobře,“ vykládala Puskarčíková na kameru Mezinárodní biatlonové unie v jednoduché angličtině.

Eva Puskarčíková se při rozhovoru na kameru biatlonové unie několikrát od srdce rozesmála
Eva Puskarčíková se při rozhovoru na kameru biatlonové unie několikrát od srdce rozesmála

„První střelba byla celkem těžká, byla jsem docela nervózní, ale po té jedné chybě to ze mě spadlo a na další položku už jsem jela s čistou hlavou,“ popisovala svůj životní závod a první individuální medaili ve Světovém poháru.

„Po čtvrté střelbě jsem byla… Já nevím,“ rozesmála se bezprostředně další z českých medailistek, když nemohla najít vhodné anglické slovíčko. Ale brzy si vzpomněla. „…překvapená, když jsem se objevila na druhém místě,“ usmívala se šťastně pětadvacetiletá závodnice z Harrachova.

„Nevím, co říct, být poprvé na podiu je krásný pocit,“ rozplývala se Eva Puskarčíková. A bude to první medaile z mnoha? „Doufám. Možná,“ zasnila se Eva Puskarčíková. A pak už i ty rozhovory půjdou snadněji...

Životní jízda! Puskarčíková urvala bronz, Koukalová se propadla - čtěte ZDE »