Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Úkaz na Floridě: během zpěvu hymny namaloval obraz. Jak ztvárnil Jágra?

Autor: rou

Takhle ztvárněnou americkou hymnu hokejoví fanoušci na Floridě asi ještě neviděli. O nezapomenutelné představení se postaral Joe Everson, který při zpěvu nejslavnější americké písně zároveň namaloval obraz. A protože Američané milují velká gesta, jeho patriotismem nabitá show vzbudila obrovské nadšení. Zpívající malíř pak ztvárnil i českou legendu oblékající dres Panthers Jaromíra Jágra.

Velkolepé zahájení měl středeční duel hokejové NHL mezi domácí Floridou a Torontem (2:3 v nájezdech). Postaral se o něj Joe Everson, který se v Americe stal hitem poté, co svou malířskou a pěveckou etudu předvedl na zápase Toledo Walleye v nižší ECHL.

Joe Everson zpívá i maluje. Jágra ale asi ztvárnil beze zvuku...
Joe Everson zpívá i maluje. Jágra ale asi ztvárnil beze zvuku...

Podstata vystoupení, které se v Americe rychle stalo virálním hitem, je vlastně jednoduchá: postaví se před plátno, na kterém má připravené pozadí, a spustí americkou hymnu. A zatímco znělým hlasem zpívá Prapor posetý hvězdami, rychlými tahy štětcem dotváří obraz před sebou.

Na plátně jsou dlouho patrné spíš jen stíny a barevné fleky, teprve až ve strhujícím finále otočí vzhůru nohama a speciálním štětcem dotvoří americkou vlajkou, před užaslými fanoušky se vynoří obraz ikonické válečné fotky Vztyčení vlajky na Iwo Jimě z roku 1945, který dodnes symbolizuje jednu z nejkrvavějších bitev druhé světové války.

Everson ale nezůstal jen u patriotismu, později pak v útrobách stadionu reprodukoval i fotku Jaromíra Jágra s pukem, se kterým se definitivně odpoutal od Marka Messiera na druhém místě historického bodování NHL.

A tady se můžete podívat na celou hymnu s malováním obrazu: