Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kanoista roku Dostál: Dostal kýtu šunky, písničkami dojímala jeho sestra

Autor: ON

Ten největší! To v případě Josefa Dostála platilo na vyhlášení Kanoisty roku nejen proto, že ve stojícím davu diváků všechny převyšoval, ale i proto, že anketu suverénně opanoval. Kdo taky jiný než dvojnásobný medailista z Ria!

„Já jsem dneska hrozně rád, že je tady se mnou skoro celá rodina. Protože my se scházíme většinou jenom na těchto vyhlášeních, jindy není čas,“ vysvětlil s úsměvem Dostál. Součástí akce bylo i hudební vystoupení Magdaleny Dostálové, mladší z krásných sester vítěze ankety. Během večera s citem zazpívala dvě písně, Hallelujah od Leonarda Cohena a Born This Way od Lady Gaga.

Dostaň Dostála: Kde domek můj, kačer Donald či kolik balad má Kytice?
Video se připravuje ...

Jako přídavek k titulu obdržel Dostál i kýtu sušené španělské šunky, a to s odkazem na skutečnost, že jej o zlatou medaili v Riu připravil španělský závodník. „S parťákem a trenérem jedeme v sobotu na čtrnáct dní do Livigna, a myslím, že tam padne šunka za vlast,“ prozradil dvoumetrový jedlík, který přidal poděkování trenérovi Karlu Leštinovi a sparingpartnerovi Pavlu Davídkovi.

Bratrovi Josefovi, který byl vyhlášen Kanoistou roku 2016, zazpívala sestra Magdalena.
Bratrovi Josefovi, který byl vyhlášen Kanoistou roku 2016, zazpívala sestra Magdalena.

„Trenér se mnou musí trpět každý den. Třeba i moje výlevy naštvanosti, když se mi nechce. Nicméně neslevuje, takže děkuji za jeho pevnou vůli a duši. Druhým člověkem, kterému chci poděkovat, je Pavel Davídek, který mi v posledních letech dělá parťáka. Když jsme třeba sedm týdnů na soustředění, tak nejenom, že si nelezeme na nervy při tréninku, ale dokážeme spolu pak jít i na kafe.“

Extra dárky se rozdávaly v průběhu celého večera. Slalomový kajakář Jiří Prskavec, který v anketě obsadil druhé místo, tak například, jakožto fanoušek Harryho Pottera, dostal kouzelnickou hůlku a kulaté brýle. A aby svého oblíbeného hrdinu věrohodně připomínal, moderátor mu na čelo nakreslil i pověstnou jizvu ve tvaru blesku.

Výslech vodáků: Prskavec chce zpívat jako Dostál, ten mu závidí mrštnost
Video se připravuje ...