Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Schicka čekají v Janově krušné časy. Budeš jen sedět, slibuje trenér

Autor: vba

Sází jeden gól za druhým a velkokluby už chystají stovky milionů, aby ho ze Sampdorie vykoupily. Patrika Schicka (21) ale v Janově čeká krušná budoucnost! Vypadá to, že si v základní sestavě Série A jen tak nezahraje.

Za vše může Schickova výstupní klauzule. Ve smlouvě má totiž zakotveno, že pokud za něj nějaký klub nabídne 660 milionů korun, musí Sampdoria českého reprezentanta uvolnit. A taková částka je za budoucího kanonýra světového formátu málo!

Schick má ale fazonu jako hrom. Přestože v celé sezoně nastoupil v základní jedenáctce jen pětkrát, na kontě má už osm tref. Naposledy dal vítězný gól o víkendu proti Krejčího Boloni (3:1).

Radost Patrika Schicka (vpravo) po trefě do branky Joea Harta
Radost Patrika Schicka (vpravo) po trefě do branky Joea Harta

Janovští chtějí proto Schicka držet »v utajení«. „Nebudu ho stavět. Musím ho nechávat na lavičce, protože jinak mi ho prodají. A já Patrika potřebuji i pro další sezonu!“ prohlásil kouč Marco Giampaolo.

Sám ale moc dobře ví, jak těžké bude Schicka udržet. Zvlášť když minulý týden prosákly informace, že zmíněnou klauzuli chystá aktivovat slavný Inter Milán, který už v zimě neuspěl s nabídkou 400 milionů korun!

Schick se tak stal otrokem svého zaměstnavatele. Buď na hřišti bude dál střílet góly jak na běžícím pásu a Sampdoria o něj relativně levně přijde, nebo se český supertalent bude trápit jen na lavičce...