Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pilot formule 1 Hülkenberg: Růžové monoposty? Teď už konečně chápete, proč jsem odešel

Autor: Patrik Vacek

Je to sport drsných chlapáků, ve kterém se ženy dlouhodobě neprosadily. Nyní se ale slavná formule 1 zahalí do barev panenky Barbie. Stáj Force India totiž bude od letošní sezony závodit v růžových monopostech a stejnou barvou budou svítit i kombinézy a helmy jejich pilotů a mechaniků! A legraci si z toho dělají nejen fanoušci, ale také bývalý pilot Force Indie Nico Hülkenberg (29). "Teď už konečně chápete, proč jsem odešel," napsal na sociálních sítích.

Bez peněz do formule 1 nelez. A že jich je v tomto miliardářském prostředí velká potřeba. Tým Force India patří do lepší poloviny startovního pole, ale často se trápí s financemi. Díky novému generálnímu sponzorovi, rakouské společností Best Water Technology, která se stará o technologii úpravy vody, nebude muset stáj řešit problémy s nedostatkem peněz.

Má to však malý háček. Monoposty a všechno týmové vybavení bude muset být v růžových barvách. „Změna zbarvení vozu ukazuje, jak silné naše partnerství je,“ tvrdí majitel Force India Vijay Mallya.

Vůz stáje Force India nese označení VJM10. To byl ještě ve stříbrném provedení.
Vůz stáje Force India nese označení VJM10. To byl ještě ve stříbrném provedení.

Od ostatních lidí se jeho stáji dostává jen posměšků. Na sociálních sítích si rýpnul například mistrovský Mercedes nebo další soupeř Renault. „Raději snad ani nechceme vidět piloty v růžové kombinéze a helmě,“ píší fandové na Twitteru. Naopak ženám se pochopitelně zbarvení líbí a hlásí se o místo v kokpitu. To už je ale obsazené piloty Estebanem Oconem a Sergiem Perézem.

Na účet svého bývalého týmu si zavtipkoval i německý pilot Nico Hülkenberg (29). V této sezoně bude sedět v kokpitu Renaultu, ale ještě loni závodil za Force Indii.  Zveřejnil fotku jejího nového outfitu a přidal poznámku: „Teď konečně chápete, proč jsem z Force India odešel.“