Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Chtěl novou Serenu a Venus, skončil u soudu! Dcery mlátil, kopal i ponižoval

Autor: ija

Šílený příběh přehnaně ambiciózního otce, nebo rafinovaná pomsta? Tenisový trenér John De'Viana (55) stojí před soudem v anglickém Essexu za to, že fyzicky a psychicky týral své dcery Monaei a Nephe. Neposílal je do školy a místo toho je nutil podstupovat celý den brutální tréninky. Když nehrály dobře, mlátil je, kopal a plival na ně. De'Viana to ovšem odmítá. Dcery se mu prý mstí za to, že opustil jejich matku. 

Chtěl mít z dcer tenisové hvězdy, jako jsou Venus a Serena Williamsovy. Když byly Monaei (21) a Nephe (19) malé, vstávaly v půl šesté a celý den tvrdě trénovaly. Když se mu zdálo, že jim to na tréninku nejde, kopal je, mlátil a klidně jim zacpal pusu, aby nekřičely.

Nephe de´Vianová žaluje spolu se svou sestrou otce, že je v roli tenisového trenéra týral
Nephe de´Vianová žaluje spolu se svou sestrou otce, že je v roli tenisového trenéra týral

Monaei prohlásila, že na ni otec plival, když nehrála dobře, a jednou jí napsal na čelo písmeno L jako loser, tedy poražený. Jindy zase vyhodil její večeři do koše. Sprosté nadávky a ponižování byly na denním pořádku. Když Nephe dostala od sponzora novou sportovní tašku, otec ji zabavil s tím, že si ji nezaslouží, a nutil ji nosit věci na trénink v pytli na odpadky.

Matka dívek Michelle Horneová je si jistá, že De´Viana snil o tom, že z jeho dcer vyrostou slavné tenistky, jako sestry Williamsovy. Když byly malé, směly se prý v televizi dívat jen na tenisové zápasy. „Až budete bohaté, poděkujete mi,“ říkal.

Otec se ale k obvinění nechce znát. „Mám svou teorii,“ prohlásil u soudu. „Předpokládám, že jsou na mě obě naštvané, protože jsem opustil jejich matku. Je jsem opustit nechtěl.“ V jeho prospěch vypovídal nejen jeho bratr Jude, ale i bývalý trenér obou dívek Gavin Bradford. Oba odmítli, že by ho někdy viděli chovat se k dětem příliš tvrdě.