Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrtvý hokejista Marek Svatoš (†34): Řídil opilý, byl obviněn z týrání dítěte

Autor: ija

Jeden šok za druhým! Sotva hokejoví fanoušci vstřebali nečekanou informaci, že v krvi slovenského hokejisty Marka Svatoše (34), který za záhadných okolností zemřel, se našly stopy heroinu, vycházejí na povrch další nelichotivé zprávy. Svatoš na jaře řídil opilý a byl obviněn z týrání a ohrožování dítěte. 

Na jaře policie Svatoše přistihla při řízení pod vlivem alkoholu, aby toho nebylo málo, v autě tehdy vezl i dvouletého syna Milana. Podle deníku Denver Post může být řidič v tom případě obviněn z týrání a ohrožování dítěte. Takové jsou zákony státu Colorado.

K incidentu došlo v březnu letošního roku. Svatošův luxusní mercedes vzbudil pozornost ostatních řidičů, když několikrát přejel do levého pruhu a dokonce dvěma koly vyjel na chodník. Přivolaná policie zjistila, že slavný hokejista je opilý. „Problém mu dělalo už vystoupit z auta. Byl z něj cítit alkohol a na rtech měl stopy červeného vína,“ uvádí se v policejním zápisu. 

Svatoš se prý přiznal, že vypil půl lahve vína, a přitom má předepsané léky. Na to, že s ním seděl v autě malý syn, si nedokázal vzpomenout. Po zatčení otce totiž záchranáři chlapečka odvezli a předali matce. Hokejista nakonec vyvázl z podmínkou na jeden rok, musel se zavázat, že absolvuje školení rodičovství a bude se pravidelně podrobovat testům na alkohol.