Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sparťan Čermák boural opilý: Svědkyně promluvila!

Autor: top, ljš, nem

Při klukovi s andělskou tváří stál anděl strážný! Zlomená žebra, pohmožděná plíce, skvěle rozjetá kariéra v ohrožení... Ale žije! Obrovské štěstí měl záložník fotbalové Sparty Aleš Čermák (22), když v noci na neděli boural pod vlivem alkoholu!

S letenským týmem se v sobotu pozdě večer vrátil autobusem z utkání na Slovácku (1:1), kde odkopal 7 minut. Nejspíš posledních v rudém dresu, protože Sparta s ním už nepočítá. A jak už to tak po závěrečných zápasech sezony bývá snad u všech fotbalových týmů, cestou se na palubě popíjelo. A ne málo!

Pak však Čermák udělal největší chybu svého života. Zkrat! Sedl do své sportovně upravené octavie a vydal se na cestu domů. Mohl zabít sebe i někoho jiného.

Na místě zůstaly kopačky a ohořelý míč s podpisy hráčů
Na místě zůstaly kopačky a ohořelý míč s podpisy hráčů

Na samém okraji Prahy poblíž Horoměřic půl hodiny po půlnoci nezvládl řízení, narazil nejdříve do svodidel a poté do stromu. Naštěstí než auto zachvátily plameny a spálily ho na uhel, podařilo se Čermáka, jenž byl údajně v chvilkovém bezvědomí, vytáhnout ven. Podle informací Blesku jel ve voze sám, život mu tak nejspíš zachránil někdo ze svědků.

Náraz Čermákova auta do stromu byl tak silný, že vzbudil i okolní zahrádkáře. „Vykoukli jsme ven, když to začalo hořet, tak jsme volali hasiče. Pak jsme se tam šli podívat a mezitím přijela ta záchranka,“ popsala televizi Nova svědkyně.

Ve vraku lehly popelem i kopačky a balony s autogramy, které si zřejmě nechal na památku podepsat od spoluhráčů.

„Řidič ročník 1994 se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Ta byla pozitivní,“ potvrdila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Reportérům AKTU.cz se podařilo zjistit, že hráč nadýchal přes 1,5 promile.

„Se zraněním hrudníku byl převezen do motolské nemocnice,“ uvedla mluvčí Středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

„Alešův zdravotní stav je stabilizovaný, je při vědomí a mimo ohrožení života. Klub ale v tuto chvíli nemůže poskytovat bližší informace,“ řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Následky Čermákova úletu? Rána pro kariéru i pošramocená pověst - čtěte ZDE »

Zlomená žebra, poranění plíce

Byl to děs, běs. Naštěstí neuhořel a přežil. Jak strašidelná bouračka poznamená fotbalovou kariéru Aleše Čermáka? Mladík s pověstí hodného a bezproblémového kluka si stěžoval na bolest hrudníku. Podle informací Blesku má zlomená tři žebra a přijde tak o evropský šampionát, kam měl v půlce června vyrazit jako kapitán. Bude tak chybět na turnaji, kde se často »lámou« osudy nadějných »lvíčat«.

„S trenérem Víťou Lavičkou jsme si řekli, že počkáme do pondělí, abychom znali přesnou specifikaci toho, co se stalo. Pak se rozhodneme,“ sdělil reprezentační manažer Jaromír Šeterle. Teď už je jasné, že sparťan Euro v Polsku nestihne.

Vždyť zlomená žebra zaberou nejmíň měsíc léčení. Čermák má navíc pohmožděnou plíci a zřejmě i otřes mozku, protože ho sužují nevolnosti a bolesti hlavy. Že by další promrhaný talent? Byla by to velká škoda...