Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

St. Louis chce Jágra, ale má jen pár milionů. Je šance, jak ho zaplatit!

Autor: vba

Peníze až na prvním místě... St. Louis by se do zraněními zdecimované sestavy Jaromír Jágr (45) náramně hodil. Jenže pod platovým stropem teď na něj nemají místo. Jak to mohou vyřešit?

Celek Blues momentálně operuje s volnými 2,2 miliony dolarů (44 milionů korun), Jágr ale na Floridě vydělával ročně i s bonusy 5,5 »mega« (121 milionů Kč). O více než polovinu dolů s platem rozhodně nepůjde. Tím spíš, že se s Floridou na další smlouvě nedohodl právě kvůli tomu, že mu chtěli sáhnout na peníze. Zapeklitá situace pro manažery St. Louis? Ne tak docela!

Slavnému klubu, který v NHL působí už 50 let, paradoxně pomůže velké množství zraněných hráčů. Těsně před startem sezony (začíná už ve středu) jsou mimo tři elitní útočníci. Dva z nich navíc dlouhodobě – křídlo Fabbri na celou sezonu a centr Berglund minimálně do Nového roku.

Jágr o budoucnosti: Chci hrát NHL, ne ale za každou cenu
Video se připravuje ...

St. Louis je tak oba může napsat na listinu zraněných hráčů, čímž si v případě Fabbriho uvolní 900 tisíc dolarů, díky Berglundovi pak zmizí rovnou 3,85 milionů. A tam už by se Jardův plat vešel!

„O Jágrovi přemýšlíme. Ale rozhodně nechceme nikoho přeplácet nebo udělat špatnou výměnu. Musíme se rozhodnout, co je pro nás nejlepší,“ vysvětluje generální manažer klubu Doug Armstrong.

Pokud by Jágra skutečně podepsali na úkor momentálně zraněných plejerů, museli by v St. Louis do konce roku (kdy se z marodky vrátí Berglund) dostat zase gáže na úroveň platového stropu. To by ale neměl být problém, loni ve stejném období udělali Blues hned sedm trejdů.

„Ještě uvidíme. Nejprve se zkusíme podívat po někom v našich řadách,“ plánuje Armstrong hledání »nového Jágra« na farmě a univerzitách, než se bude muset spokojit s originálem...

Tak co, dámy... Sluší to Jágrovi?
Tak co, dámy... Sluší to Jágrovi?