Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Unikli smrti! Tenisová hvězdička i pokerový král u masakru v Las Vegas

Autor: jip

Velké štěstí měly při masakru na hudebním festivalu v americkém Las Vegas, kde 64letý útočník postřílel více než 50 lidí, některé známé osobnosti. Koncert na místě sledovala britská tenistka Laura Robsonová, přímo z davu při střelbě unikal pokerový hráč Dan Bilzerian. V jeho případě šlo zřejmě jen o centimetry; internetový král a známý boháč tvrdí, že jedna žena vedle něho padla s rozstřelenou hlavou na zem.

Ještě jedno „selfíčko“ a dobrá nálada, než se všechno kolem během vystoupení zpěváka Jasona Aldeana změnilo v peklo. Tenisová hvězdička Laura Robsonová (23 let, 246. místo na WTA) si udělala památeční fotku na koncertě v Las Vegas krátce před tím, než z balkonu přilehlého hotelu Mandalay Bay, konkrétně z jeho 32. patra, zahájil americký penzista Stephen Paddock svoji smrtící palbu.

„Jsem OK. Byli jsme přímo tady. Znělo to jako ohňostroj, pak všichni začali utíkat. Děsivé,“ ulevila si tenistka na sociální síti.

Vše o masakru v Las Vegas čtěte ZDE »

Tenistka Laura Robsonová s přítelem, který pomáhal postřeleným na koncertě v Las Vegas
Tenistka Laura Robsonová s přítelem, který pomáhal postřeleným na koncertě v Las Vegas

Počet mrtvých z festivalu se vyšplhal na více než 50, zraněných je přes 400. Jedná se o největší masové vraždění v historii Spojených států. Vystoupení přihlíželo na 22 tisíc fanoušků. Během první série výstřelů ještě zpěvák Jason Aldean v koncertu pokračoval, rány zněly jako součást jeho show. Při další palbě už ale vznikla panika, Aldean rychle zmizel za pódiem a lidé začali utíkat pryč do bezpečí.

Robsonová později dodala: „Můj kamarád byl v davu lidí a pomáhal těm, kteří byli postřeleni. Všichni jsme šokováni.“

Mnohem nepochopitelnější reakci než britská tenistka prokázal jistý Dan Bilzerian, profesionální hráč pokeru, známý jako internetová celebrita. Přímo během střelby si začal natáčet video, na němž uniká z místa činu a vraždění komentuje.

Mezi nadávkami, které ze sebe zadýchaným hlasem sype, Bilzerian vypráví o tom, že žena, stojící vedle něho, byla střelena do hlavy. Na videu Bilzerian lituje, že si s sebou nevzal taky zbraň.