8. června 2017 • 17:25

Ostuda! Hráči Saúdské Arábie odmítli držet smutek za zemřelé v Londýně

Autor: Erik Krajdl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postavit se okolo středového kruhu, chytit se za ramena a minutu vydržet potichu. Tak nějak vypadá projevení respektu za někoho zemřelého. Jenže vysvětlete to fotbalistům Saúdské Arábie. Ti totiž před kvalifikačním zápasem na mistrovství světa proti Austrálii odmítli držet smutek za oběti teroristického útoku v Londýně. „Není to v souladu s naší kulturou,“ hájí se vedení týmu. Vypadá to, že tohle chování bude mít ještě dohru.



Mělo se jednat o tradiční vyjádření respektu. Australané se před zápasem chytli jako jeden muž a smutnili za zemřelé v Londýně. To se však nedá říct o hostujících hráčích, kteří se na domácí výběr pouze koukali a rozehřívali se před úvodním výkopem. Stejně neuctivě se chovala i celá lavička náhradníků.

Tohle nenechalo jediného člověka klidným. „Doufám, že hráči Saúdské Arábie budou za jasné neprokázání respektu dostatečně potrestáni. Nebýt součástí minuty ticha je nechutné,“ napsal jeden z fanoušků na sociální síti. „Minuta ticha za teroristický útok v Londýně a hráči Saúdské Arábie putují kolem, jako by jim to bylo u p*dele,“ přidal se další.

Hostující fotbalisté se ale dočkali i zastání. Většina hráčů Saúdské Arábie jsou muslimové a na počest úmrtí se modlí. Zápasy s minutou ticha jsou běžně k vidění po celé Evropě, ale muslimští fotbalisté nejsou obeznámeni s tímto vyjádřením respektu. „Pochází z jiné kultury. Prostě nerozumí tomu, že minutu je ticho kvůli tomu, aby vyjádřili smutek. Nikdy tohle neděláme,“ poznamenal uživatel ksa_visas na Twitteru.

Samotný důležitý zápas pak přinesl mnoho napínavých chvil. Domácí Austrálie v prvním poločase dvakrát vedla, ale hosté dokázali vždy na góly odpovědět. V druhé půli padla jediná branka. O výhře domácích rozhodl Tom Rogic a Australané jsou tak blízko postupu na mistrovství světa, které se příští rok koná v Rusku. Incident Arabů se však ještě bude řešit...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud