Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jágr v Calgary nehraje, tak brázdí silnice: Můj nový náklaďák!

Autor: vba

Respekt na ledě si během čtvrtstoletí v NHL už vydobyl. Teď jde ale z Jaromíra Jágra (45) strach i na silnici. Pořídil si totiž nezvykle obří auto!

Třísla stále bolí... Jágr kvůli nim vynechal už pátý mač Calgary za sebou (naposledy přišel o výhru 2:1 nad Pittsburghem), během marodění si však našel nový koníček – řízení!

Jarda totiž dostal od automobilky Lexus velké SUV, které mu ihned padlo do noty. „Je to hezké auto. Tedy spíš takový náklaďák,“ rozchechtal se »Džegr«, když černý kolos uviděl.

„Nikdy jsem nic takového neřídil. Ale zaslechl jsem, že v Calgary občas bývá zima a napadne i trošku sněhu, tak se bude takový náklaďák hodit,“ culil se Jágr, který moc dobře věděl, jak tuhé mrazy ho v Kanadě čekají. Vždyť už během přebírání klíčků od nového vozu hlásil teploměr 10 stupňů pod nulou a silnice byly pokryty několikacentimetrovou vrstvou bílé hmoty... „Na zimu to je výborná volba,“ potvrdil už s vážnou tváří.

Jágr si ale jinak na moderní vozy příliš nepotrpí. Památný je jeho favorit, jímž po Kladně jezdil i v době, kdy už v NHL vydělával miliony. V zámoří si pak pořizoval sportovní »bavoráky«, ale poslední sezony se na slunné Floridě pohyboval výhradně na segwayi. S ním by ovšem ve sněhových závějích neměl nárok...

Jágr přebírá klíče k novému náklaďáku, kterým bude jezdit po Calgary.
Jágr přebírá klíče k novému náklaďáku, kterým bude jezdit po Calgary.