Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Pohřeb tenistky Novotné (†49): Poslední rozloučení chystají v rodném Brně

Autor: ps

Šokující zpráva o smrti tenistky Jany Novotné (†49) prolétla světem v několika minutách. Tak brzký odchod nečekali ani její nejbližší, rakovina byla ale bohužel silnější. Rodina chystá v Brně poslední rozloučení.

Wimbledonská šampionka z roku 1998 podlehla rakovině, která napadla její ženské orgány. Se zákeřnou chorobou válčila dlouhých 17 měsíců. První zprávu o tom, že je těžce nemocná, se dozvěděla loni v létě po návratu z Wimbledonu.

Novotná podstupovala chemoterapie v Masarykově onkologickém ústavu v Brně, kde se musela podrobit i nevyhnutelnému chirurgickému zákroku. O jejím boji se zákeřnou chorobou věděli jen ti nejbližší, přesto byli smutnou zvěstí zaskočeni. „Myslela jsem, že léčba zabrala a že je nemoc zažehnaná,“ řekla Blesku Janina někdejší deblová parťačka Helena Suková, která s Novotnou naposledy mluvila letos na Wimbledonu.

Členka Mezinárodní síně slávy svoji největší bitvu bohužel nevyhrála a zemřela. Podle informací Blesku chystá rodina veřejný pohřeb. Poslední rozloučení by se mělo uskutečnit v pondělí 27. 11. od 12:30 v brněnském krematoriu.

Jana Novotná zemřela ve věku 49 let po boji s těžkou nemocí
Jana Novotná zemřela ve věku 49 let po boji s těžkou nemocí

Zemřela tenistka Jana Novotná (†49): V posledním rozhovoru vzpomínala na vrchol!
Video se připravuje ...

Tenisový svět truchlí! Co všechno dokázala Jana Novotná (†49)?
Video se připravuje ...