Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žádné 1+kk... Basketbalový král LeBron James si pořídil dům s 11 koupelnami!

Autor: kk

Luxusní! Jedině takové bydlení si dopřává LeBron James. Krátce poté, co prodal své sídlo na Floridě, si koupil rezidenci v Los Angeles. Tento krok umocnil spekulace o jeho možném přestupu hvězdného basketbalisty z Clevelandu do týmu LA Lakers. Netrvalo dlouho a přibyla k ní nemovitost další, opět ve městě andělů.

Jakmile přijde na bydlení, LeBron dokáže opravdu okázale utrácet peníze. Nedávno koupil sídlo za 23 milionů dolarů (500 milionů Kč) v Los Angeles ve čtvrti Brentwood. To se stalo jeho již druhým domovem ve městě a třetím celkově. Velkolepost celé rezidence rozhodně nepotvrzuje prohlášení některých LeBronových spoluhráčů, že přes své bohatství je spíš šetřivý typ.

Jaké jsou nejlepší vychytávky nového LeBronova bydlení? Jen pro začátek - má osm ložnic a jedenáct koupelen. V hlavní ložnici nechybí prostorný šatník a soukromá terasa. LeBron se může svézt výtahem jednotlivými podlažími až na střešní terasu.

Nechybí ani soukromé kino, jehož obrazovka zabírá celou stěnu. Obrovský bazén, venkovní lázně, venkovní kuchyně s grilem umožňují LeBronovi užívat si typického slunečného počasí v kalifornské metropoli.

Každý vrcholový sportovec si zakládá na striktním jídelníčku a ani LeBron není výjimkou. Jeho kuchyně se skládá z několika místností, ve kterých vládne jeho osobní kuchař. Po večeři si král James může vyrazit do baru nebo si z vinného sklípku nalít sklenku archivního vína Merlot. Relaxovat se dá v herní místnosti s kulečníkem a k vychutnávání doutníků nechybí kuřárna se špičkovými čističi vzduchu.

Luxusní dům si může LeBron James užívat zevnitř i venku
Luxusní dům si může LeBron James užívat zevnitř i venku

V rezidenci nechybí špičkové sportovní vybavení, díky kterému může LeBron James realizovat svůj tréninkový plán doma. V průběhu sezony trénuje denně, mimo sezonu pouze pět dní v týdnu.

Tělocvična je přirozeně dominantou celého sídla, jedna polovina je uvnitř, zatímco druhá část je venkovní. Jakmile LeBron docvičí, může si zajít do parní lázně, sauny nebo na masáž. Téměř každý pokoj v rezidenci zahrnuje včetně balkonů a teras i basketbalová hřiště vyrobená z dubu nebo mramoru.

Ne všichni hvězdnému hráči jeho luxusní majetek přejí. Před tři čtvrtě rokem mu vandalové posprejovali dům nápisem s rasistickým podtextem. Škoda byla odhadnuta na 400 dolarů (8 700 Kč). Vandalové byli policií vypátráni a zadrženi.

Měsíční plat z basketbalu není Jamesovým jediným příjmem. V roce 2012 investoval se svým obchodním partnerem Maverickem Carterem a finančním poradcem Paulem Wachterem do potravinářského průmyslu. Za necelý jeden milion dolarů si pořídil desetiprocentní podíl ve společnosti Blaze Pizza.