Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Chystá se velký návrat? O potrestaného Horníka se zajímá Slavia!

Autor: Ondřej Michálek

Proslulý funkcionář Ivan Horník (60) dostal od soudu zelenou k návratu do fotbalu. Desetiletý trest mu byl po uplynutí poloviny odpuštěn. Muž, kterého zviditelnila a na sedm let zahnala do ústraní korupční aféra, by se podle informací Blesku mohl brzy dočkat nabídky od pražské Slavie!

Foto 

Ivan Horník do Slavie? Byl by to návrat na post nejvyšší! „Ivan Horník by mohl ve Slavii nahradit ředitele Miroslava Platila. Je to myšlenka Tomáše Rosena, bývalého majitele klubu, který má stále na dění velký vliv. Je blízkým přítelem Aleše Řebíčka,“ uvedl zdroj Blesku.

Ivan Horník tuhle možnost sice včera popřel, ale zároveň si komplimentem tak trochu pootevřel dveře: „Mám jen zrušený trest. Fotbal vnímám a pozorně sleduju, ale o lize nemůže být vůbec řeč. Slavia je velkoklub na vzestupu a přál bych jí, aby opět hrála špici ligy se Spartou jako v minulosti. To je realita, vše ostatní jsou jen spekulace.“

Slavia oficiálně reaguje odmítavě. „Neplánujeme nyní personální změny,“ řekla mluvčí Soňa Nouzáková.

Ten obrázek je stále aktuální – Ivan Horník na fotbale. Když výjimečně promluví do novin, řekne: „Chodit jako divák na zápasy snad ještě smím…“Foto Barbora Reichová Sport
Není to tak docela pravda. Sám ředitel Platil přiznal, že se během dvou měsíců bude rozhodovat o budoucnosti trenéra Straky. A potvrdil, že adepty vhodnými na tento post jsou Vítězslav Lavička i Jaroslav Šilhavý. Nastoupit by mohli po jarní sezoně.

„Slavia už jen angažováním sparťana Straky dokázala, že je tam možné všechno. Rosen se nechal slyšet, že když může Sparta zaměstnat kontroverzního exrozhodčího Josefa Krulu, proč by Slavia nemohla mít Horníka?“ dovává zdroj Blesku.

Možné je opravdu vše. Těžko si lze představit, jak po fotbalu hladový Horník odmítá nabídku Slavie. Trest si – na rozdíl od spousty jiných, kteří z odposlechů »zázračně« vyvázli – »odseděl« a má právo na návrat.

Vše bude jen o tom, kdo s kým je nebo není ochotný spolupracovat. Horník by navíc klubu, který má ve strategii nákupů hráčů i výběru trenérů obrovské rezervy, nejspíš dokázal pomoci.

Najdou opravdu Řebíček s Rosenem odvahu dosadit do sportovního vedení klubu »Ivánka «, z něhož odposlechy udělaly hlavní symbol korupční aféry?