Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Estébácké praktiky soudruha Berbra: Vyhrožování, nátlak, vyhazovy sudích!

Autor: nem

Vyhrožování, vyhazovy, likvidace. Ze skříní lezou kostlivci svědčící o tom, jak mocný fotbalový místopředseda soudruh Roman Berbr (58) podle kuloárů řídí rozhodčí. Sám, či přes svoji partnerku Dagmar Damkovou (38).

Podle několika sudích, kteří chtějí dodnes ze strachu zůstat v anonymitě, ale Blesk jejich jména zná, uplatňuje Berbr praktiky a fígle, v nichž se vycvičil coby rozvědčík StB.

Není se co divit, takhle se nedávno Berbr vyjádřil v jednom rozhovoru: „Zůstanou vám v srdci i v myšlení. A pak to používáte, jsou to jednoduchý věci.“

„Někdy je to doslova genocida nepohodlných,“ říká jeden ze současných arbitrů. Bojí se o místo mezi elitou, kde hlavní bere za zápas 27 000 a lajnový 15 000 korun. Tedy, ten poslušný.

Ostatně Damková už avizovala další čistku. Má se týkat deseti rozhodčích. Pokud je všechno pravda, pak se při čtení následujících vyjádření štípněte.

Tohle opravdu nejsou padesátá léta minulého století, kdy komunistický režim ničil třídního nepřítele i za to, že prababička měla doma mandl. Toto je aktuální čas vlády soudruha Romana Berbra.

Hromadná poprava Moravanů

„V létě 2012 Berbr vyhodil deset moravských a pět českých rozhodčích a dosadil si tam svoje koně, deset českých a pouze pět moravských. Berbr prohlásil, že Morava je Asie. Místo nich přišli jeho donašeči. Jak Damková říká, loajální k firmě,“ sdělil zmiňovaný arbitr.

Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková spolu se svým partnerem Romanem Berbrem na zápase Plzně
Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková spolu se svým partnerem Romanem Berbrem na zápase Plzně

Totálně zarážející bylo vypoklonkování dvou elitních mezinárodních asistentů Zlámala a Lhotáka, kteří pocházejí z Plzně. Tedy z města, kde působí a žije soudruh rozvědčík Berbr.

,,Prostě toho věděli na Berbra příliš a nesouhlasili s jeho praktikami,“ dodal zdroj Blesku. Zlámal ani Lhoták zřejmě ze strachu neberou telefony a neodepisují na SMS.

Podepiš, nebo letíš

„Loni v listopadu chtěli po deseti moravských sudích, aby podepsali dokument o tom, že se nechali ovlivnit od kolegů Adámka a Býmy, bývalého rozhodčího Pučka a někdejšího sekretáře komise Kruly (pracuje pro Spartu). Měli pod nátlakem stvrdit, že na jejich pokyn zfixlovali zápasy. Celé to bylo namířeno proti Krulovi a Spartě. Osm kolegů ten nesmysl odmítlo podepsat, dva podlehli. Šlo o jasné vydírání vyhazovem. Damková ten papír pak roztrhala a veřejně do médií řekla, že všechno zlo pochází z Moravy,“ prozradil další zdroj.