10. června 2013 • 04:00

Pelta se ocitl na prahu války s Berbrem. Rukojmím je Damková!

Autor: kap, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlasy Romana Berbra ho dostaly do křesla šéfa českého fotbalu. Po značném odporu fanoušků i osobností z různých odvětví, z nichž víc jak 17 000 podepsalo výzvu deníku Sport Dejte kmotrům červenou, začíná Miroslav Pelta dávat od Romana Berbra ruce pryč. Podle výsledku voleb do vední FAČR dokonce mezi dvěma nejmocnějšími muži českého fotbalu vypukla válka!



Po znovuzvolení Miroslava Pelty do čela FAČR je mezi ním a Romanem Berbrem všechno jinak. Posílený Pelta se Berbrovi vzepřel a hrozí mu válkou. A rukojmím se v ní má stát šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková!

Z trumfového esa se stala nejslabší figurka na šachovnici, kvůli které může kdykoliv dostat šach mat. Kontroverzní šíbr Roman Berbr sice povýšil na místopředsedu FAČR, kvůli své partnerce a šéfce komise rozhodčích Dagmar Damkové se však ocitl v kleštích.

Právě Damková totiž po volbách nového vedení FAČR stojí mezi Berbrem a Miroslavem Peltou, který nejen že obhájil svůj post, ale také získal ve třináctičlenném výkonném výboru nad Berbrem navrch. A teď mu sebevědomě vzkazuje: „Když nedostane rozum, půjde z kola ven.“

Miroslav Pelta (vpravo) v rozhovoru s Dušanem Svobodou před valnou hromadou FAČR
Miroslav Pelta (vpravo) v rozhovoru s Dušanem Svobodou před valnou hromadou FAČR

Dva muži, kvůli kterým už přes sedmnáct tisíc lidí podepsalo výzvu deníku Sport „Dejme kmotrům červenou“ a kteří si doteď šli na ruku, se po Peltově triumfu ocitli na opačné straně barikády. Nedávní spojenci stojí na prahu války, ve které by měl navrch Pelta.

„Teď bude záležet na tom, jestli si Pelta troufne Berbrovi sebrat komisi rozhodčích. Když to udělá a odvolá mu Dášu (Damkovou), bude to válka na život a na smrt,“ předvídá někdejší místopředseda svazu a velký znalec fotbalového zákulisí Jiří Kubíček.



Další informace o proběhlé Valné hromadě FAČR čtětě v pondělním Sportu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud