Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Palác Damkové a manžela estébáka v rudé záři: Berbr si libuje v symbolech staré doby

Autor: om, mokk

Sám fakt, že fotbalový vládce Roman Berbr (58) kdysi pracoval pro StB,  je zlý signál. On si ale ke všemu ještě libuje v symbolech staré doby... To už je, soudruzi, absurdní!

Čerstvě zvolený místopředseda asociace ve fotbalu úspěšně zavádí praktiky StB. Proti Romanu Berbrovi zvedlo na valné hromadě ruku pouhých 11 delegátů.

Fotbal

Dům Romana Berbra v Žerovicích na PlzeňskuFoto Foto Blesk – Zbyněk Schnapka a Martin Sekanina
ová asociace zkrátka už tak nějak funguje v kolejích vyjetých komunistickou Státní bezpečností. Ta režim držela nad vodou a jeho odpůrce nemilosrdně potápěla.

Berbr na ty časy vzpomíná s nostalgií. Rudá vlajka, podle lidí z okolí čínská, označení ulice Klementa Gottwalda, podobizna revolucionáře Che Guevary... To vše si vystavil na svých nemovitostech.

Snad kdyby fotbaloví kmotři nepřebírali praktiky komunistických mocipánů. Takhle je to drsný fór, který z fotbalu dělá totalitní skanzen a »disidentům« vzkazuje: Můžete si dělat, co chcete, náš systém neporazíte!

Rudá vlajka

Symbol socialistické velmoci. Podle všeho je čínská, včera byl ten klenot sbalený. Soudruh Berbr je zkrátka vůdce (zatím jen) fotbalového lidu...

Gottwaldova ulice

Klement Gottwald, první komunistický prezident Československa, měl před revolucí »svou« ulici skoro v každém městě. Za jeho vlády se vedl teror odpůrců režimu.

Nýřany, sídlo Berbrovy firmy - Nova. Název ulice mluví za vše
Nýřany, sídlo Berbrovy firmy -  Nova. Název ulice mluví za vše

Portrét Che Guevary

Ten společně s Fidelem Castrem vedl kubánskou revoluci. Jeho potvrzených obětí je 216. Stal se symbolem socialistických revolučních hnutí.

Portrét Che Guevary v okně Berbrova domuFoto Foto Blesk – Zbyněk Schnapka a Martin Sekanina