Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Plzeňáci, postupte přes Sarajevo! Jinak přijde ZEMĚTŘESENÍ

Autor: Petr Žaloudek

Jestli tenhle zápas nezvládnou, čeká je velké loučení. S pohárovou Evropou, balíkem peněz, zářícím Daridou a možná i koučem Vrbou. Fotbalistům Plzně jde dnes (21:00, online iSport) v Sarajevu o hodně.

Vypadnout ve 2. předkole Ligy mistrů s bosenským Željezničarem? To by byla nejen ostuda jako vrata, ale také definitivní konečná v pohárech – neúspěšné celky totiž nedostanou ani možnost útěchy v bojích o Evropskou ligu.

Jenže po bláznivém prvním mači v Plzni, který skončil i přes velkou převahu Viktorie pro Sarajevo hratelným výsledkem 4:3, není nic nemožného. Západočechům to sice na startu sezony pálí, ale jejich obrana je děravá až běda.

Sbohem a šáteček

„Snad se vystříleli u nás a u nich budeme naopak produktivní my,“ věří kapitán Pavel Horváth. On i jeho spoluhráči si dobře uvědomují, o co se dnes bude hrát. „Rozhodne se o tom, zda pro nás bude sezona úspěšná, nebo ne,“ formuloval nečekanou zápletku brankář Matúš Kozáčik.

Pokud by tenhle ročník dostal už po třech zápasech nálepku Neúspěšný, ve Štruncových sadech by se mávalo šátečkem na rozloučenou jako o život.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 7. • 21:00
FK Željezničar Sarajevo
FK Željezničar Sarajevo
1:2
ONLINE
23. července
21:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 45. Jamak

Hosté: 5. Wágner, 30. Petržela

Sestavy

Domácí: Hadžić – B. Čolić (13. Zeljković) , Kerla, Škaljić (67. Bajić), Urdinov – Tomić, Svraka (59. Hodžić) – Selimović, Jamak, Bučan – Adilović.Trenér: Amar Osim.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Horváth, Darida – Petržela (67. Tecl), Kolář (86. Rajtoral), Kovařík – Wágner (25. Hejda).Trenér: Pavel Vrba

Karty

Domácí: Jamak, Urdinov, Selimović

Hosté: Procházka (č), Kolář, Horváth

Rozhodčí

Capela – Tomé, Rocha (všichni Portugalsko)

Stadion

Asim Ferhatović Hase Stadium, Sarajevo<br /> Kapacita: 34 630