Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Víme, co skrývá nová smlouva sparťana Kadlece: Pohádkové peníze!

Autor: bla, ps

Dlouhé licitování o nové smlouvě končí! Fotbalista Václav Kadlec (21) podepsal ve Spartě až do roku 2016. A dostal sladkou odměnu. Místo tří milionů ročně si s bonusy vydělá více než 5 »mega«. Otázkou zůstává, jak dlouho na Letné vydrží?

S trochou nadsázky možná jen do pátku! Pokud si dnes ve Švédsku sparťané ve 2. předkole Evropské ligy nevybílí Häcken (online, dnes 19:00) jako turisté švédský stůl, bude asi první, koho majitel Křetínský naservíruje zahraničním zájemcům. Obzvlášť když Kadlec by se přestupu nebránil.

Nedávno po něm mocně toužil Frankfurt, mladý střelec ale měl smlouvu jen do konce sezony. Letenský šéf by nevyinkasoval takový balík, jaký si představuje (hovoří se o částce min 150 mil. Kč, pozn. aut). Tak mu dal podmínku. Prodluž smlouvu, pak můžeš jít.

„Věřím, že moje další působení ve Spartě bude úspěšné. Všichni se teď soustředíme na postup do dalšího předkola Evropské ligy,“ plánuje Kadlec.

Pokud se to nepovede, může být jeho účinkování velmi krátké a zpackané. Nebo pomůže k postupu do základní skupiny a pak díky dohodě s Křetínským vyrazí za hranice. Jeho setrvání ve Spartě do roku 2016, tedy konce kontraktu, je utopie.

Sparťanský kanonýr Václav Kadlec v akci
Sparťanský kanonýr Václav Kadlec v akci