Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Takhle se rve něžné pohlaví. Hokejistky Kanady a USA shodily rukavice

Autor: iSport.cz

VIDEO | V sobotu v přátelském utkání mezi kanadským a americkým ženským hokejovým týmem došlo k pořádné bitce. Rukavice šly na zem, ale neškrábalo se ani nekousalo, vzduchem létaly pěsti. Do olympijských her v Soči se tyto dva týmy utkají ještě pětkrát a nuda to asi nebude.

Roztržku party děvčat načal střet americké útočnice Jocelyn Lamoureuxové s brankářkou Kanady Shannon Szabadosovou tři minuty před koncem zápasu, který Kanada nakonec vyhrála 3:2.

VIDEO: Rvačka se odehrála těsně před koncem

Za brankou se ihned sešly obě pětky a pustily se do sebe, navíc nechyběla ani hvězda ženského hokeje Hayley Wickenheiserová. "Už jsme se podobně popraly v roce 2010, takže to vypadá, že jak se blíží olympiáda, vždycky se do sebe pustíme," řekla pro server canoe.ca Wickenheyserová, ženská obdoba Wayne Gretzkého.

"Bylo to celkem zábavné a do dalších zápasů to přinese pořádnou porci napětí," vysvětlila majitelka tří zlatých medailí z olympijských her. Toto utkání totiž bylo pouze jedním z šesti chystaných vzájemných bitev těchto dvou kvalitních týmů před začátkem OH v Soči.

Náboj nebude chybět ani v únoru na očekávaném turnaji, Kanaďanky budou chtít obhájit zlato, Američanky jsou zase současné mistryně světa...

Témata:  videobitkaženyUSAsportKanadahokej Sport na Heureka.cz