Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Soutěžil se Šebrlem, stal se nejkrásnějším mužem. Teď Josef Karas (35) bojuje o přežití!

Autor: pv

Osud si s ním krutě pohrává a on mu statečně čelí. Bývalý desetibojař a nejkrásnější muž planety Josef Karas (35) přišel o dva členy rodiny i olympiádu. Nyní bojuje o přežití! Svůj smutný příběh odhalil v pořadu 13. komnata České televize. Divákům při jeho vyprávění bylo do breku.

Ztráta brášky

V dětství přišel o bratra, který se v šesti letech při pošťuchování s bratrancem nešťastně utopil v říčce. „Prarodiče ho tam našli po hodině. Už bylo pozdě,“ prozradil Karas.

Tahle událost byla impulzem pro to, aby s rodiči emigrovali do Kanady a začali nový život. „Přesto jsem byl Čech a chtěl jsem si splnit životní sen, reprezentovat naši zemi na olympiádě,“ řekl desetibojař.

Druhý nejkrásnější muž světa Josef Karas s nahatými kráskami a mikroplavkami
Druhý nejkrásnější muž světa Josef Karas s nahatými kráskami a mikroplavkami

Sen se rozplynul

Olympijským hrám podřídil vše. Vrátil se ze zámoří, kde opustil i kanadskou partnerku. Přes tvrdý trénink a závody po boku desetibojařské superstar Romana Šebrleho se mu nepodařilo splnit limit pro OH v Pekingu v roce 2008.

„Měl jsem problémy s páteří. Vyhřezlá ploténka mě limitovala,“ smutně povzdechl Karas, který kvůli tomu mohl i ochrnout.

Přišel i o mámu

Nejkrutější zprávu se dozvěděl před začátkem Her. Maminka má v 56 letech rakovinu a zbývají jí poslední tři měsíce života. „Letěl jsem za ní do Kanady a byl tam s ní až do poslední chvíle,“ tvrdí se slzami v očích.

Přestože se v prestižní soutěži stal před třemi roky 2. nejkrásnějším mužem planety, stále mu není do zpěvu. „Nemám práci a pokouším se přežít,“ povzdechl si model.