Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Soukalová o dvojzáchodech v Soči: Tahaly jsme tam pána, který se bál

Autor: bko, iSport.cz

Kvůli dvojitému záchodu v biatlonovém areálu jsou Rusové před olympiádou terčem vtipům. České závodnice Gabriela Soukalová a Jitka Landová se zásluhou toalet neoddělených stěnou také dobře pobavily. Když je poprvé zahlédli při loňských závodech Světového poháru, musely si pořídit společný snímek.

Soukalová ho s týmovou kolegyní Landovou vyrazily vyzkoušet. „To bylo hned první, co jsme tehdy udělaly. Hrozně jsme se tomu smály,“ popsala Soukalová při odletu na olympijské hry. K tomu potřebovaly ještě někoho, kdo fotografii pořídí. „Tak jsme tehdy poprosily jednoho pána, aby nás tam šel vyfotit. On nám ale nerozuměl a nechápal, proč ho taháme na toalety.“

Ve dvou se to lépe táhne? Takovým heslem se zřejmě řídili při výstavbě WC v centru pro biatlonisty v Soči...
Ve dvou se to lépe táhne? Takovým heslem se zřejmě řídili při výstavbě WC v centru pro biatlonisty v Soči...

Jeden z místních se tvářil vystrašeně. „Navíc se i trochu bál, že jsme tam na něj dvě. Nakonec to ale pochopil, přestal se bát a vyfotil nás tam,“ popsala rozesmátá biatlonová naděje, jakou vzpomínku má na Soči, kam vyráží jako jedna z favoritek bojovat o medaile.

Až si Soukalová projde s Landovou toalety na biatlonovém závodišti znovu, dvojitý záchod už tam nenajde. Když fotografie netradičně pojaté toalety doslova obletěly svět, Rusové rychle zareagovali, vyrvali je ze zdi a umístili na jejich místo skříňky se zásuvkami.

Kdybych netahala tolik šminek, měla bych to jednodušší, smála se Soukalová
Video se připravuje ...

Sáblíková, Soukalová a další české naděje odletěly do Soči
Video se připravuje ...