Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

FOTO: To je divočina! Berdych slavil výhru a ukázal trenýrky

Autor: iSport.cz, ČTK

Lehárko. Po zápase a vlastně tak trochu i během něj. Rozjetý Tomáš Berdych si do bitev o Davis Cup přinesl formu ještě z Australian Open, nizozemského soupeře Igora Sijslinga přejel 6:3, 6:3 a 6:0 a po 100 minut trvajícím duelu si dopřál odpočinek na masážním stole v šatně. A to jen v tričku a trenýrkách.

Nizozemští tenisté byli před duelem Berdych a se Sijslingem ve skvělé náladě. To bylo proto, že Robin Haase trochu překvapivě porazil Radka Štěpánka. Jenže suverénní Tomáš Berdych soupeře zase rychle vrátil na zem, v posledním setu dokonce protivníkovi nadělil kanára.

"Měli jsme jasný cíl, jak by měl zápas vypadat a co jsme si stanovili, to jsem plnil skoro na sto procent. Byl jsem dneska dobrý na nohách. To mi pomohlo hrát rychle balony po odskoku a on pak neměl čas," řekl Berdych a své nohy pak po zápase hned předal do profesionální péče.

Česká jednička tak vyvrátila spekulace o tom, že po dlouhém pobytu v Austrálii a náročném přesunu zpátky do Čech se necítí dobře. Po zcela dominantním výkonu ještě šetřil síly na sobotní čtyřhru.

Nizozemci třeste se.