Jan Jaroch
15. května 2014 • 11:59

Sen o hattricku žije! Berdych bude hrát semifinále DC ve Francii

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o daviscupovém hattricku a velkolepém domácím finále se Švýcarskem je o něco živější. Lídr týmu Tomáš Berdych se totiž rozhodl, že nastoupí v zářijovém semifinále ve Francii (12.-14. září) a obhájci salátové mísy tak budou v plné síle.



Vynechal čtvrtfinále v Japonsku, již předtím však naznačoval, že jeho pauza v českém daviscupovém týmu nebude dlouhá. Jak Tomáš Berdych pravil, tak také učinil.

Berdych povede české barvy do přetěžkého semifinále v antukovém svatostánku Roland Garros. Plácl si na to s Miroslavem Černoškem, majitelem firmy Česká sportovní, jež Davis Cup a Fed Cup v Česku zajišťuje.

„Před měsícem jsme se domluvili. A šlo to jako nůž po másle. Cítil jsem, že sám chce spíš hrát, nemusel jsem ho lámat,“ popsal Černošek jednání, jež proběhlo u společné večeře během turnaje v Monte Carlu.

„Tomáš má za prvé Davis Cup rád. Jak ho ze začátku hrával nerad, tak teď ho hraje rád. Za druhé je ten zápas strašně atraktivní tím, že se hraje v Paříži na Roland Garros a může přinést neskutečné finále se Švýcary. Za třetí spolu máme takový vztah, že on vždy drží slovo. Řekl mi, že nechce hrát v Japonsku z toho a toho důvodu a věřil jsem, že na další zápas případně bude. A samozřejmě jsem schopný se s ním domluvit i na určité motivaci, protože i ta hraje svoji roli,“ dodal Černošek.

I s  Berdychem , šestým hráčem světa, bude semifinále přetěžkou bitvou. Podle zákulisních informací není jistý start Richarda Gasqueta, jenž licituje s francouzskou federací o financích, Jo Wilfried Tsonga (13. na žebříčku), Gael Monfils (24.), Julien Benneteau (46.) a Michael Llodra (17. v deblovém žebříčku) však představují i tak hodně vysokou překážku.

Tomáš Berdych běží k hrdinovi Štěpánkovi
Tomáš Berdych běží k hrdinovi Štěpánkovi

„Jsem optimista, ale když budou hrát Monfils s Tsongou, nebudou zápasy vůbec lehké a může se stá, že i Tomáš oba prohraje. Tomáš se ale těší a je přesvědčený, že naděje na finále je dost silná,“ přiblížil Berdychovu náladu Černošek.

Zástupci české strany už na Roland Garros absolvovali první prohlídku. Vstupenky na tři dny jsou rozděleny do dvou kategorií. Lepší stojí 240 eur (asi 6500 korun), levnější 160 eur (4400 korun). Česko má nárok zhruba na 1200 lístků, které budou tradičně ve formě zájezdů k dostání v nabídce cestovní kanceláře Čedok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud