Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sparta vs. Plzeň jako klempířství. I tady se Horváth a Matějovský rozkmotřili

Autor: Jan Podroužek

Co asi může mít společného dnešní hit Sparta - Plzeň a máslovické klempířství? Cinkne to pěkně, sledujte. Horváth versus Matějovský. Ano, na Letné se proti sobě večer postaví mistři fotbalových myšlenek a vůdci obou bojovníků o titul. A v malé obci sedm kilometrů od Prahy svítí zřetelná cedule. KLEMPÍŘSTVÍ. Ivan Horváth a Stanislav Matějovský...

Zápas Sparta - Plzeň (20.00) ONLINE zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 3. • 20:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
1:0
ONLINE
9. března
20:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 8. Přikryl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Dočkal, Matějovský, Vácha, Hušbauer (89. Mareček), Přikryl (90+3. Vacek) – Lafata (C) (76. Bednář).

Hosté: Bolek – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Tecl (89. Hejda), Hořava, Kolář (81. Bakoš), Horváth (C), Ďuriš – Wágner (65. Rezek).

Náhradníci

Domácí: Čech, Švejdík, Hybš, Vacek, Konaté, Mareček, Bednář

Hosté: Pavlík, Hubník, Hejda, Hrošovský, Kovařík, Bakoš, Rezek

Karty

Domácí: Vácha, Přikryl, Lafata

Hosté: Hořava, Řezník, Ďuriš, Hořava (č), Procházka, Limberský, Ďuriš (č)

Rozhodčí

Jech – Wilczek, Paták

Stadion

Generali Arena

Návštěva

18 712 diváků

Takovou raritu jen tak vyhmátnete. A ještě má docela podobný příběh. Loni v březnu, po bitvě Sparta-Plzeň (1:0), nepodal poražený a nasupený Pavel Horváth Marku Matějovskému ruku. Tehdejší sparťanský kapitán se pak novinářům vyjevil, že to od věčně humorného kolegy nečekal.

A pokud jde o máslovické klempířství, tam se pánové Horváth s Matějovským loni v prosinci rozešli docela. Přišly hádky mezi živnostníky. Navíc druhý už podnikání nezvládal zdravotně, odebral se do důchodu a občas dnes dělá hlídače v zemědělském družstvu.

„Tak to chodí, měli jsme nějaké spory, tak jsme se radši po dvanácti letech spolupráce úplně rozešli. Kamarádi už určitě nejsme. Kolegové,“ vypráví Ivan Horváth, aniž by chtěl specifikovat přesný důvod. Ten ještě klempířskou dílnu drží dál, i když se jí už věnuje spíš jen jako vedlejšáku. „Tu ceduli tu ale máme vyvěšenou pořád,“ ukazuje na kuriózní setkání dvou známých fotbalových jmen. Nemyslete si, naši klempíři nemají se slavnými fotbalisty nic společného.

V malé obci sedm kilometrů od Prahy svítí zřetelná cedule - KLEMPÍŘSTVÍ. Ivan Horváth a Stanislav Matějovský
V malé obci sedm kilometrů od Prahy svítí zřetelná cedule - KLEMPÍŘSTVÍ. Ivan Horváth a Stanislav Matějovský

Horváth dokonce ani fotbal nesleduje. Nezajímá ho. „Jen velmi maličko jsem v obraze. Vím, co se dneska hraje, ale jinak českou ligu nesleduju. Spíš motorky, máme tu v Máslovicích motorkářský klub, to je pěkný cvrkot,“ usmívá se.

To bývalý kolega Matějovský je vášnivý fanda. Ale souboj Sparty s Plzní se ho až tak úplně nedotýká. Fandí Slavii. „Můžu vám jenom říct, že to skončí 2:1 pro Spartu. Dívat se budu, to každopádně, hlavní ale je, aby se Slavia vybabrala z problémů,“ přeje si důchodce.

Matějovský si dokonce na rozdíl od Horvátha dobře vybavuje rok starou rozmíšku mezi fotbalovými jmenovci. „Ale to byly spíš jenom takový hecy. Ten incident mi byl celkem ukradený,“ vypráví.

Velká fotbalová bitva začíná ve 20.00. A u televize bude jen Stanislav Matějovský. Ivan Horváth má jinou zábavu.

Více o rozmíšce Matějovského s Horváthem a další informace o zápasu roku čtěte v Nedělním Sportu!

Projděte si cestu z kabiny až na trávník na Letné. Rozklepou se Plzni kolena?
Video se připravuje ...