Michal Koštuřík
7. února 2014 • 14:54

Brněnský kouč Kotal přeje titul Spartě: Plzeň už je dost přečtená

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maká na tom, aby zvedl Zbrojovku Brno v lize a zachránil ji mezi elitou. Zkušený trenér Václav Kotal zároveň neskrývá, že v boji o titul drží palce Spartě. Pozorně prý ale bude sledovat, co pod vedením kouče Dušana Uhrina nabídne fandům „přečtená“ Plzeň.



Sám během trenérské kariéry působil ve Spartě i Plzni. Když má odpovědět, komu z této dvojice drží palce, okamžitě vypálí, že Letenským. „Jednoznačně,“ říká brněnský kouč.

Ten má dlouhodobě výborné vztahy s trenérským svérázem Jaroslavem Hřebíkem, jenž pracuje pro klub z Letné. Právě vedle něj makal ve Spartě, znal se s ním ale už od doby studií na vysoké škole. „Jsme kamarádi, nikdy mě ani nenapadlo, že bych se od něho měl distancovat,“ tvrdí Kotal.

Trenér Zbrojovky Brno Václav Kotal neskrývá, že mistrovský titul přeje pražské Spartě.
Trenér Zbrojovky Brno Václav Kotal neskrývá, že mistrovský titul přeje pražské Spartě.

To ale neznamená, že by úřadující mistry z Plzně nesledoval. „Chvíli jsem tam působil s Jardou Šilhavým. Tehdy přišli hráči ze Sparty, ale v obraně byl problém. Po příchodu Pavla Vrby se defenziva posílila, mužstvo se stabilizovalo a podávalo nadstandardní výkony. Jsem sám zvědavý, jak se jim bude na jaře dařit. Přece jen už je Plzeň dost přečtená a mám pocit, že se trošku zastavila ve výkonnosti,“ myslí si.

Kdyby ale byla šance a on si mohl v lize vybrat posilu pro svůj tým, hned by vzal do kabiny Zbrojovky sparťanského střelce Davida Lafatu, kterého dobře zná.

 

„V Jablonci jsem ho vedl. To byl výborný kluk na hřišti i do kabiny. Takový hráč trenérovi roli hodně ulehčí. David jako kapitán přenášel do šatny to, co jsme chtěli. Tohle propojení je nutné a s ním fungovalo perfektně. Kapitán musí přemýšlet jako vy. Nemůže být takový, že se mu například nebude chtít trénovat. Po Lafatově odchodu do Sparty už to nebylo takové,“ prozradil Kotal.

Rozhovor s Václavem Kotalem čtěte v pátečním vydání deníku Sport

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud