8. března 2014 • 04:45

Do jámy lvové! Plzeň čeká peklo, Sparta doma neprohrává

Autor: mip, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Až půjdou hráči Plzně a Sparty tímto tunelem, budou jim srdce bušit ještě o něco prudčeji, než obvykle. Už uslyší řev 20 tisíc fanoušků a všichni si naplno uvědomí, o co jde. Pokud domácí vyhrají, na čele fotbalové ligy budou mít náskok už 8 bodů a titul jim těžko někdo vezme. Sparta navíc v této sezoně na Letné ještě neprohrála.



Sílu a sebevědomí může dodávat sparťanům už jen samotný průchod od kabiny na trávník – chodbou vymalovanou letenskými barvami a symboly. Naopak na protivníky může cesta z šatny ještě víc umocňovat tíhu úkolu následných devadesáti minut.

Projděte si cestu z kabiny až na trávník na Letné. Rozklepou se Plzni kolena?
Video se připravuje ...

Když schází po schůdcích pokrytých zeleným kobercem, projdou pod velkým sparťanským logem. Pak ostrá zákruta doprava a vstupují do arény, v níž borci v rudých dresech zatím zničili každého, kdo je vyzval.

Pokud Sparta vyhraje i podesáté a udrží si stoprocentní bilanci od úvodního kola, zopakuje kousek, který se jí v historii Gambrinus ligy povedl jen dvakrát – v ročnících 1997/1998 a 2000/2001 (v rámci jedné sezony má rekord 11 zápasů, ovšem od 5. do 23. kola 2001/2002).

Tomáš Vaclík, Lukáš Vácha, Mario Holek a trenér Vítězslav Lavička u velkého loga Sparty v chodbičce, která vede od šaten přímo na hřiště.
Tomáš Vaclík, Lukáš Vácha, Mario Holek a trenér Vítězslav Lavička u velkého loga Sparty v chodbičce, která vede od šaten přímo na hřiště.

Jenomže pevnost sparťanské defenzivy přijíždí otestovat ten nejtěžší domácí protivník, obhájce titulu a druhý tým tabulky Viktoria Plzeň. Na suverénního lídra sice ztrácí pět bodů, ovšem na cizích hřištích je extrémně silná. Osmifinalista Evropské ligy v tomto ročníku poztrácel venku jen pět ligových bodů ze sedmadvaceti možných. Prohrál pouze v Teplicích a remizoval v Liberci.

Ukáže tentokrát Letná Plzni svou přívětivější tvář, nebo zůstane nedobytnou tvrzí?

Velké srovnání útočníků Lafaty a Tecla a podrobné statistiky Sparty na domácím trávníku najdete v sobotním Sportu!

Kdo nebude hrát? Plzni chybí Petržela, ve Spartě se řeší Krejčí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud