Ondřej Škvor
9. března 2014 • 07:00

6+1 důvod, proč sledovat Spartu s Plzní. Musí hrát líp než reprezentace

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu to v Edenu v duelu národního týmu proti Norsku nebyla kdovíjaká podívaná. Hlavně z české strany. Jeho hře až příliš scházely naučené kombinace, automatické chování či řešení situací. Důvod je jasný a přijatelný – reprezentace zatím neměla pod novým trenérem Pavlem Vrbou dostatek času na sehrání.



V neděli by to na Letné mělo vypadat hodně jinak. Potkají se dva nejlepší české kluby, které na společnou systémovou práci měly dlouhý čas, a to každodenně.

Proto může fotbalový fanoušek po právu žádat, aby mu obě mužstva nabídla mnohem víc než národní tým – navzdory tomu, že větší individuální kvalita zůstává u Rosického party.

Víc ale pořád může být málo. Fanoušek může žádat i to, aby ligový šlágr nabídl úroveň srovnatelnou se západní Evropou. Dvě česká esa by měla předvést fotbalovou modernu.

Vždyť i Karel Brückner tvrdí – prohlásil to zkraje tohoto týdne – že úroveň české ligy šla nahoru. „Kvalita stoupá. Týmy ze špičky soutěže se snaží o ofenzivní pojetí, zápasy většinou mají děj, příběh, napětí. Rozhodně přibývá lepších utkání,“ řekl v rozhovoru pro fotbalovou asociaci.

Jsou tu tedy všechny předpoklady, aby střet dvou gigantů bavil fanoušky i experty. Nabízím půltucet dalších důvodů, proč si v neděli v osm večer sednout na stadion nebo k televizi.

1. Bude vyprodáno. Atmosféra zaručena. Ještě další argument, že se bude hrát skvělý fotbal.

2. Sparta sahá po poháru. Pokud lídr vyhraje, odskočí Plzni na osm bodů. To už by do konce soutěže jenom těžko ztratila. Titul by získala po třech neúspěšných pokusech.

3. Matějovský versus Horváth. Ti dva se právě nemusí, před rokem si po vzájemném duelu ani nepodali ruku. Sparťanský záložník (trochu) žárlí na svého uznávanějšího a slavnějšího konkurenta. Kdo bude lepší?

4. Křetínský versus Paclík. Jedni z nejvlivnějších v českém fotbalu, kteří stojí ostře proti sobě. Navzájem si vyčítají nečisté zákulisní praktiky.

5. Lafata versus Tecl. Dva dvacetimilionoví hráči přišli do svých klubů ve stejnou chvíli loni v lednu a od té doby se řeší, kdo se víc vyplatil. Další kolo tohoto souboje už dnes.

6. Rozhodčí Jech. Větší tlak na sudího než tento zápas v současném českém fotbale není. Jak si Jiří Jech povede?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud