Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Sem zavřou exšéfa Bayernu! Deprese na malé cele, Playboy na rozptýlení

Autor: pta

VELKÁ FOTOGALERIE | Řídil jeden z největších fotbalových klubů na světě, vydělával miliony. To se pro Uliho Hoenesse změní. Mříž na jediném okně, devět metrů čtverečních a v koutu umyvadlo se záchodem. Tak tady bude trávit bývalý prezident bavorského klubu další tři a půl roku za obří daňové úniky ve výši minimálně 27,2 milionu eur (745 milionů korun). Vedení věznice v Landsbergu pustilo za mříže novináře na exkurzi.

Tohle stěhování ponese Hoensess hodně těžce, ale nemá na vybranou. Zařízení vzdálené 70 kilometrů od Mnichova, kde byl ve 20. letech minulého století zavřený také Adolf Hitler, se už brzy stane novým domovem mocného fotbalového bosse.

Když dozorci otevřeli dveře do jedné z cel, bylo vidět, s jakým vybavením si bude muset Hoeness vystačit. Vězni nemají povolenou televizi s placeným kanálem, na kterém v Německu vysílají zápasy Bayernu, ale na jednom ze snímků je vidět, že mít erotický magazín Playboy na zahnání samoty a rozptýlení je naopak tolerovaný.

GALERIE | Podívejte se, jak vypadá věznice v Landsbergu, kde si odpyká trest Uli Hoenesss

Ve věznici v Landsbergu by si bývalý prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness odpykat trest za daňové úniky
Ve věznici v Landsbergu by si bývalý prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness odpykat trest za daňové úniky

A další detaily přísného režimu za mřížemi? Ve vězení si bude muset najít práci, za kterou by měl dostávat kolem 12 eur denně, na hřišti obehnaném střeženým plotem si bývalý německý reprezentant bude moci zahrát fotbal, návštěvy bude mít povolené dvakrát do měsíce. Ale po 19 hodině už bude každý den zavřený za dveřmi cely.

„Jsme šťastný, že jsem po třech hodinách venku. Pro Hoenesse to bude mnohem delší,“ shrnul svoje pocity z návštěvy věznice reportér deníku Bild Oliver Groth. Mocném fotbalovému bossovi skutečně není co závidět.