14. března 2014 • 15:36

Vězeňský režim pro Hoenesse? Bayern už neuvidí ani v televizi

Autor: pta, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý ještě slavil přímo na tribuně postup fotbalistů Bayernu Mnichov do čtvrtfinále Ligy mistrů. Už brzy bude pro Uliho Hoenesse podobný luxus zapovězený. A další zápasy svého milovaného klubu, kde vykonával až do včerejšího odsouzení na tři a půl roku za daňové úniky, neuvidí ani v televizi.



Placené kanály, na kterých Champions League i bundesliga v Německu běží, jsou totiž v německých věznicích, zapovězené. Pro všechny bez výjimky.

„Televizi si do cely vězni mohou přinést nebo vypůjčit, o programové nabídce rozhoduje vedení ústavu a placené kanály, na kterých je možné sledovat Ligu mistrů, nejsou povoleny," připomněl pravidla šéf německého svazu pracovníků vězeňské služby Anton Bachl. „Za mřížemi nemáte jako celebrita nárok na žádné bonusy,“ dodal.

"Milý Uli, děkujeme ti za všechno." Mezi fanoušky Bayernu Mnichov má Hoeness stále podporu i přes své odsouzení.Foto Reuters

Do vězení by měl Hoeness nastoupit v dohledné době. Podle agentury SID si bude odpykávat trest zřejmě ve věznici v Landsbergu, který leží zhruba 55 kilometrů od Mnichova.

Hoeness se nejspíš bude muset ve vězení také zapojit do práce, od které by mohl být osvobozen jen ze zdravotních či věkových důvodů. "Má továrnu na párky, tak by mohl najít uplatnění v kuchyni nebo jako řezník," nastínil Bachl.

Daňových úniků ve výši minimálně 27,2 milionu eur (745 milionů korun) se Hoeness dopustil v letech 2003 až 2009, kdy obchodoval s rizikovými akciemi. Přestože podle svých slov na obchodech nakonec prodělal několik milionů eur, dočasně dosahoval i zisků, které nepřiznal ke zdanění. Peníze měl na tajných kontech ve Švýcarsku.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud