Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Schumacher se probudil! Německý magazín urazil legendu F1

Autor: bko

Zneuctili legendu! Chtějí na sebe upoutat pozornost za každou cenu! I takové reakce zaznívají ze strany fanoušků na adresu německého časopisu Die Aktuelle. Ten totiž na titulní straně svého posledního vydání dal usměvavou fotografii Michaela Schumachera s jeho ženou Corinnou a velkým titulkem: Probudil se!

Legendární jezdec formule 1 přitom již čtvrt roku bojuje o život po pádu na lyžích na nemocničním lůžku, kde skončil po nárazu do kamene na neznačené části sjezdovky. A z kómatu se ho lékařům zatím nepodařilo přes veškerou snahu dostat. Schumacherův osud s napětím a obavami sleduje celý svět.

Společnost Gong Verlag, která magazín vydává, odmítá, že by se snažil Schumachera urazit. Titulek, který vyvolal tolik emocí, má odkazovat k příběhům lidí, kteří se z kómatu dokázali v minulosti vzbudit.

Podobně si již v únoru počínal magazín Titanic, který na titulní stranu umístil snímek další legendy F1 Nikiho Laudy, jehož tvář je poznamenaná řadou nehod na okruzích, s posměšným titulkem: První foto po havárii. Schumi je teď stejně ošklivý jako Lauda."

"Je to šílené, neuctivé, hrozné. Kdo mohl utisknout takovou špínu?" zlobil se tehdy legendární Rakušan. Podobně se nyní ptají zástupy Schumacherových příznivců i kvůli další kontroverzní obálce časopisu.

Michael Schumacher při svatbě se svojí ženou Corrinou
Michael Schumacher při svatbě se svojí ženou Corrinou