Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kladno sestupuje, majitel Jágr plánuje velké změny: Koupí extraligu?!

Autor: top

Zažil truchlivou neděli. Za mořem mu skončila sezona, jeho Kladno sestoupilo z extraligy. „Takový je život, nedá se nic dělat,“ těžko přemáhal smutek Jaromír Jágr (42).

„Ďáblové“ z New Jersey se sice rozloučili s NHL výhrou 3:2 nad vítězi základní části Bostonem, jenže to byla slabá náplast na definitivní pád Rytířů z nejvyšší soutěže, který byl stvrzen porážkou s Olomoucí. „Když jsem odjížděl na zápas, tak Kladno vedlo 3:0. Když jsem ale přijel do haly a zjistil jsem, že prohráli 3:5, tak jsem byl hodně naštvaný,“ svěřil se Jágr pro Český rozhlas.

Před sezonou měl jako majitel klubu velké oči. V nadsázce mluvil o útoku na titul. Místo toho přišel krach. A Jágr chystá rázné kroky. „Musí se udělat velké změny. Nezbude mi nic jiného, než se vrátit a vše překopat,“ nechal se slyšet.

Fanoušci v tradiční baště českého hokeje ale ještě mohou živit malou naději, že i příští sezona bude extraligová. „Nevím, jestli je úplně stoprocentní, že budeme hrát 1. ligu, ale asi to tak dopadne,“ řekl Jágr.

Měl na mysli, že extraligu koupí? Adepti jsou. V zákulisí se spekuluje o Slavii, jejíž vlastníci hledají kupce, a také o Olomouci, která zatím nemá pro extraligu vyhovující stadion, ani žádného movitého sponzora. „Tohle jsou vyloženě spekulace, které jdou mimo nás. V tuto chvíli to není otázka na nás. Nechme dojet celou baráž, uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Blesku ředitel klubu Václav Bartoš s tím, že tato záležitost není na pořadu dne. Ale co není dnes...

SESTŘIH: Baráž o hokejovou extraligu, Olomouc - Kladno 5:3
Video se připravuje ...

Jak odkoupit extraligovou licenci?

* Prodávající klub podá žádost o přenechání soutěže, kterou musí schválit výbor hokejového svazu (ČSLH)

* Dále musí prokázat, že nemá dluhy vůči žádným hokejovým subjektům (klubům, hráčům, svazu)

* Kupující klub musí složit půlmilionový poplatek vůči ČSLH

* Dále musí předložit bankovní záruku ve výši 7 mil. korun (platily by se z ní případné dluhy) – platí pro všechny kluby v extralize

* Také musí předložit situační správu o hospodaření v minulé sezoně kvůli bezdlužnosti

* Do 20 dnů před startem soutěže musí mít vyhovující stadion

Pavel Patera musel přihlížet prohře Kladna, kvůli kterému sestoupí do první ligy
Pavel Patera musel přihlížet prohře Kladna, kvůli kterému sestoupí do první ligy