Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Neymar předvedl divadlo. Vysimuloval si roli v Simpsonech?

Autor: bk, pta

Tohle už vážně přehání. Brazilec Neymar se díky svým teatrálním pádům k zemi možná brzy stane jedním z nejnenáviděnějších fotbalistů na světě. Při utkání Barcelony v Granadě (0:1) předvedl jedno ze svých nejlepších hereckých vystoupení. Fanoušci dokonce posměšně tvrdí, že právě mladý útočník je simulující postavou, o které natočili jeden díl tvůrci legendárního seriálu Simpsonovi.

Neymar na hřišti dokáže parádní kousky, které si nedovolí prakticky žádný jiný fotbalista na světě. Jenže tím, jak často a ochotně padá k zemi, si dělá víc a víc nepřátel.

Barcelona o víkendu potřebovala napravit vyřazení z Ligy mistrů, kde pyšný katalánský klub ztroskotal na Atlétiku Madrid. Messimu a spol. se ale utkání v Granadě vůbec nepovedlo a hvězdný soubor prohrál 0:1.

Neymar v průběhu utkání zkoušel pro svůj tým vymodlit penaltu, ale udělal to až trapným, komendiantským způsobem. Naběhl si do hráče a po minimálním kontaktu padl na trávník s tváří zkroucenou bolestí.

VIDEO: simuloval Neymar proti Granadě?

 

VIDEO: ukázka z nového dílu seriálu Simpsonovi

O žádný faul s jistotou nešlo, naopak Neymar by za takové výstupy zasloužil minimálně žlutou kartu, případně pokutu a trest pro další utkání. Fanoušci si ihned vzpomněli na jeden z dílů legendárních Simpsonů.

Minulý týden ve Spojených státech vysílali nový díl populárního seriálu věnovaný blížícímu se mistrovství světa v Brazílii. Homer Simpson v něm vyráží jako rozhodčí na podle mínění tvůrců totálně zkorumpovaný turnaj.

Na příkaz uplácejících gangsterů odpískat penaltu ve prospěch Brazílie při finále s Německem. O tu se má nasimilovaným pádem postarat fotbalista El Divo.

Ačkoliv tvůrci neřekli, kým se inspirovali při tvorbě věčně se na zemi svijícího hráče, fanoušci na internetu mají jasno: Je to Neymar!

Jejich mínění jen podpořil svým výstupem při prohře s Granadou.

Hráči Barcelona Lionel Messi a Cesc Fabregas se chytají za hlavu po další z mnoha neproměněných šancí
Hráči Barcelona Lionel Messi a Cesc Fabregas se chytají za hlavu po další z mnoha neproměněných šancí