Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Federer si to na ledovci rozdal s Vonnovou. Bylo to úžasné, říká Američanka

Autor: zab

Takový mač fanoušek tenisu jen tak neuvidí. Roger Federer si totiž k exhibičnímu klání přivzal skutečnou hvězdu - americkou legendu bílých svahů Lindsey Vonnovou. A sedminásobný wimbledonský šampion to vzal opravdu stylově. Čtyřnásobnou držitelkou velkého křišťálového globu si pozval na nejvyšší alpský ledovec.

Důvodem k nečekanému setkání byl dávný slib tenisového šampiona, kdy požádal své fanoušky, aby mu řekli, jakého sportovce by rádi viděli dělat jiný sport než jeho vlastní. Jako přídavek  slíbil, že se s vybraným sportovcem na oplátku utká v jeho disciplíně.

První slib fenomenální Švýcar již dodržel. I když původně chtěl začít z opačného konce. "Zalyžuješ si se mnou?" vyzval dvaatřicetiletý tenista o tři roky mladší lyžařku. "Ano, ale jen když si se mnou zahraješ tenis," slyšel odpověď.

Slib Federer uskutečnil dva týdny po prohraném wimbledonském finále v nádherných kulisách na švýcarském ledovci Aletsch, který se nachází 3 454 metrů nad mořem. Celá akce měla i komerční rozměr v rámci propagační akce švýcarské čokoládovny.

Švýcarský tenista neměl s přijetím pozvání příliš velké starosti, s Lindsey Vonnovou se totiž stejně jako s jejím současným přítelem a golfovou legendou Tigerem Woodsem řadu let přátelí. "Hrát na vrcholu ledovce bylo něco fantastického, užila jsem si to se vším všudy," říkala nadšená Američanka.

Kdy Roger Federer dodrží i druhou část slibu a změří s lyžařskou hvězdou své síly na svahu, zatím známo není.

Roger Federer i Lindsey Vonnová si užívali společné chvíle
Roger Federer i Lindsey Vonnová si užívali společné chvíle