Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Olympijské medailistky Hlaváčková s Hradeckou: Po rozpadu usmíření!

Autor: as

Ledy prolomeny, zase budou hrát spolu! Rozhádané tenistky Andrea Hlaváčková (28) s Lucií Hradeckou (29) opět vytvoří pár. Slavné duo H+H, které vybojovalo stříbro na OH v Londýně, by mělo reprezentovat Česko ve finále Fed Cupu!

Kvitová se Šafářovou? Samozřejmě. Kometa Plíšková? Po zásluze. Hlaváčková s Hradeckou? Cože, obě spolu?!

Šok, který přinesla širší nominace na fedcupové finále s Německem (8. – 9. listopadu v pražské O2 areně). „Podle mě nehrozí, že by na sebe nějak zle koukaly,“ řekl nehrající kapitán Petr Pála, jenž obě hráčky povolal do zbraně.

Byly elitním párem. Ovládly dva grandslamy, hrály finále olympiády. Na konci loňského roku, krátce po triumfu na US Open, ale Hlaváčková parťačku opařila: „Končíme, už s tebou nechci hrát! Domluvila jsem se s Luckou Šafářovou,“ řekla jí na Štvanici. Pětiletou spolupráci utnula! „Byla jsem v šoku. A narychlo musela shánět někoho nového,“ přiznala Hradecká. Již tehdy zpochybnila, že by se spolu někdy sešly v týmovém Fed Cupu.

Jenže obě jsou nominovány k finále s Němkami. „Těším se na Lucku, jsme spolu už delší dobu v kontaktu,“ juchala Hlaváčková, jež rozchod označila za svoji chybu. Domluvily se, že si v říjnu spolu zkusí dva turnaje ve Francii. „Bude to návrat do starých kolejí. Přibližujeme se spolu i osobním vztahem,“ prozradila Andrea.

Budou snad opět regulérním párem? „Nebudu předjímat. Necháme to, jak to je, uvidíme,“ utrousila Lucie. Zase tak odvázaná není. Přece jen jednu ťafku už od kámošky dostala...

Památný okamžik: Andrea Hlaváčková (vlevo) a Lucie Hradecká přebírají stříbrné olympijské medaile v holínkách
Památný okamžik: Andrea Hlaváčková (vlevo) a Lucie Hradecká přebírají stříbrné olympijské medaile v holínkách