Richard Šíma
12. října 2014 • 19:27

Drsný hit a krvavá bitka! Třinecký Rufer uštědřil Beňovičovi K.O.

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tahle bitka dlouho netrvala. Výrazně déle trvalo, než se po ní slávistický obránce Tomáš Beňovič zvedl z ledu. Třinecký útočník Adam Rufer mu totiž uštědřil solidní K.O. Třiadvacetiletý forvard Ocelářů tak nekompromisně ztrestal Beňovičův zákrok na Jiřího Polanského.



Probíhala sedmnáctá minuta utkání, do něhož se oceláři dostávali poněkud pomaleji. Třinecký Jiří Polanský se pokusil proniknout podél levého mantinelu přes střední pásmo, jenže tam si na něj počíhal slávista Beňovič a tvrdě ho srazil k zemi. Nezdálo se, že by jej trefil do krku, jak nakonec kvalifikovali zákrok rozhodčí, ale brusle z ledu odlepil a dal do zákroku hodně síly. Než se stačil zorientovat, přijel k němu Rufer, aby s obráncem pražského výběru zúčtoval.

Výprask! Adam Rufer zmlátil slávistu Beňoviče
Video se připravuje ...

„Asi tady nejsem od toho, abych vedl kanadské bodování,“ glosoval Rufer svou roli mstitele. „Byl to od Beňoviče faul. On pak do mě navíc taky trochu najel, myslel jsem si, že je to signál. Tak jsem do toho šel, no,“ vysvětlil Rufer, co ho k bitce vyprovokovalo. „Asi jsem ho trefil dobře, nechtěl jsem to moc protahovat,“ ohodnotil Rufer direkt, kterým rvačku s Beňovičem velmi rychle ukončil. „Co na to trenér Varaďa? No, pochválil mě,“ usmál se mladý útočník Ocelářů.

Beňovič se po Ruferově zásahu těžce zvedal z ledu. A po utkání byly v jeho tváři patrné stopy prohrané bitky. „Roztrhnul mi obočí a odnesl to jeden zub,“ bilancoval následky šestadvacetiletý obránce. Prát se prý nechtěl, ale na to se ho Rufer neptal. „A když už to přišlo, on mi dal pár ran, já se mu to snažil oplatit,“ pravil Beňovič, který byl v Třinci na trestné lavici častým hostem. Celkem si odseděl osmnáct minut. Dvě plus deset za incident ze čtvrté minuty, dalších šest vyfasoval v dalším průběhu zápasu.

Svůj zákrok na Polanského by jako faul nekvalifikoval. „Byl to zákrok, který vyplynul ze hry,“ řekl Beňovič. Ale Václav Varaďa, kouč Ocelářů, měl poněkud jiný názor. „Bylo to klasické tvrdé dohrání, se kterým se ztotožňuju. Až na jednu důležitou věc. Ten hráč zvedl nohy. Takže to byl faul. A jsem rád, že Adam Rufer se svého spoluhráče zastal,“ ohodnotil celou záležitost Varaďa.

SESTŘIH: 11. kolo extraligy, Třinec - Slavia 4:0
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 10. • 15:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
4:0
ONLINE
12. října
15:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 21:42. Rákos, 27:56. Rákos, 42:05. Orsava, 52:57. Polanský

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Rufer – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Svoboda (Furch) – Krejčí, Kolařík (A), Holub, Valach, Štich (A), Novák, Beňovič, Knot – Sklenář, Vas, Bednář (C) – Poletín, Klhůfek, Stránský – Tomek, Weissmann, Čermák – Andres, Babka. Trenér: Ladislav Lubina.

Rozhodčí

Čech, Homola – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

4971 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud