Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Snowboardová šampionka Samková loni výrazně zbohatla. Kam cpe miliony?

Autor: Václav Baumann

Životní rok má za sebou snowboardcrossařka Eva Samková (21), která si nesmrtelnost zajistila triumfem na olympiádě v Soči. Vydělané peníze ale 21 letá závodnice nerozhazuje! Do čeho zlatá šampionka investuje?

Populární »Samice« ví, že nesmí usnout na vavřínech, nebo jí v silné snowboardové konkurenci ujede vlak. Po letošních úspěších, díky nimž si vyjezdila dohromady 2,5 milionu korun, tak konečně využila možnosti odstřihnout svůj tým ze spárů svazových struktur. Snowboardcross si chce totiž dělat po svém!

Nejsme Rusáci

„Ale rozhodně to není tak, že bychom měli neomezené možnosti. Oproti nejlepším jsme pořád malý tým,“ povzdychla si Samková. „Držíme hubu a krok, aby nás na tratích nechali jezdit zadarmo. Vždycky se k někomu přidružíme a pomáháme si navzájem,“ popisuje podmínky na sjezdovkách. „Nejsme Rusáci, kterým je jedno, kolik to bude stát,“ směje se mladá »prknařka«, která jezdí s neodmyslitelným knírkem.

Kotník drží

Zdali se Samková oproti letošku, kdy ve »Svěťáku« skončila pátá, ještě posune, bude jasné po Novém roce, kdy naplno nasedne do závodního kolotoče. Důležité však bude také to, aby jí vydrželo zdraví. Na jaře totiž pro ni sezona skončila poté, co si zlomila kotník. „Ale už je všechno v pořádku,“ usmála se Eva.

Kolik si letos vyjezdila Eva Samková
Olympijské hry ......1,5 milionu Kč
X Games (USA) ....0,7 milionu Kč
Světový pohár ......0,3 milionu Kč
Celkem ..................2,5 milionu Kč