Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hodná holka tenistka Šafářová chce kluka z Česka: Vyhrávám, když se rozcházím!

Autor: mik

Rozešla se před Wimbledonem 2014, bylo z toho semifinále. To samé udělala Lucie Šafářová (28) před letošním Roland Garros a dokráčela do finále. Přinese příští rozchod konečně grandslamový titul?

Šafářová nedávno v Paříži okouzlila tenisový svět. A s ním i tisíce mužů. A právě teď, když je znovu „singl“, má některý z jejích obdivovatelů šanci! Musí však splňovat několik kritérií – chápat kočovný život tenistky, chtít dlouhodobý vztah, a ideálně… být Čech.

„Loni jsem chodila s Američanem, ale to byl náraz dvou kultur,“ přiznala šestá hráčka světa v rozhovoru pro Dnes magazín. V osmadvaceti letech cítí, že by jí seděla rodinná atmosféra. „Chci bydlet v Čechách a nežít s někým jen rok,“ přeje si štěstí v osobním životě. Zatím její vztahy skřípaly a dopadly rozchodem. „Pro lidi mimo tenis je těžké pochopit, že jsme pořád pryč, že se kolem nás motá tolik cizích lidí,“ dodává smutně.

Jenže poslední úspěchy na kurtu ukazují, že nejvíc se jí daří, jakmile se s přítelem rozejde. To potvrdil loňský Wimbledonem, před kterým se Lucce rozpadl vztah s tenisovým trenérem Troyem Hahnem, i letošní French Open. Před ním skončila pro změnu romance s klukem z rodného Brna.

V týmu už si z ní dělají legraci. „Říkají mi, ať si někoho na chvíli najdu a pak se s ním před velkým turnajem rozejdu,“ směje se pohledná hnědovláska necelé dva týdny před startem travnatého londýnského majoru.

Najde se, pánové, v Čechách někdo, kdo zajistí, aby poprvé v životě vyhrála brněnská rodačka grandslam ve dvouhře?

Lucie Šafářová se podepisuje fanouškům, kteří ji přišli v Prostějově přivítat po návratu z French Open
Lucie Šafářová se podepisuje fanouškům, kteří ji přišli v Prostějově přivítat po návratu z French Open