Jonáš Bartoš
17. června 2015 • 21:55

Kadeřábek stihl přestup i rozjásat Eden: Mohl jsem být slavný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bundesligo, třes se! V den, kdy Pavel Kadeřábek potvrdil přestup ze Sparty do německého Hoffenheimu, odehrál skvělou první půli. V úvodním zápase na mistrovství Evropy jednadvacítek otevřel skóre duelu Česka s Dánskem. Povedlo se mu to po báječném průniku a přesnou střelou levačkou. Domácímu výběru trefa největší hvězdy nepomohla, Dánsko nakonec zvítězilo 2:1.



Pomůžou hráči dospělého áčka výběru Jakuba Dovalila? V případě Pavla Kadeřábka byla jasná odpověď od prvních minut zápasu s Dánskem. Třiadvacetiletý rychlík si stoupl na pravého beka a na trávníku nešel přehlédnout. Ve svém pátém zápase za českou jednadvacítku (poslední zápas odehrál před rokem v březnu s Norskem) v prvním poločase vládl.

„Lvíčata“ šla do vedení po jeho báječné akci. Kadeřábek ve 35. minutě vzal míč na pravé straně, místo průniku po lajně si to namířil středem směrem k vápnu. Nabral rychlost, zbavil se překvapených protihráčů a sám zakončil. Prásk! Míč po střele slabší levačkou zapadl k zadní tyči a mladý obránce rozjásal celý Eden.

„Na tréninku teď kopu levou, protože občas cítím koleno, co jsem měl zraněný. Frýďas (Martin Frýdek – pozn. aut.) mi tam dobře stáhnul hráče do lajny, pustil mě na střed a zavřel jsem oči a zkusil jsem to. Padlo to tam,“ popsal svou první trefu v dresu „lvíčat“.

Kadeřábek: Vestergaard už mi přál hodně štěstí v bundeslize
Video se připravuje ...

Kadeřábek se stal prvním střelcem mistrovství Evropy do 21 let v Česku, navíc po individuální akci, která musela zaujmout i člověka, co fotbal běžně nesleduje. Exsparťanský bek při gólovém sólu uplatnil své největší přednosti – rychlost, drzost, sílu v soubojích jeden na jednoho a sebevědomí v zakončení.

„Říkal jsem si, že kdyby zápas skončil výhrou, člověk by byl slavný. Bohužel to tak nedopadlo,“ mrzelo Kadeřábka po ztraceném duelu. „V první půli jsme ukázali, že se dá hrát i s Dány, kteří tři roky neprohráli. Vlétli jsme na ně, oni nevěděli, co mají hrát. O poločase jsme si řekli, že se nesmíme zatáhnout, přijdeme na hřiště a prvních dvacet minut se zatáhneme. Nikdo nevíme, proč jsme se zatáhli. Bylo to čekání, než dostaneme gól,“ ohlédl se za prohrou s Dánskem 23letý obránce.

VIDEO | Podívejte se na Kadeřábkův gól

 

Kadeřábek má za sebou hektický den, těsně před duelem s Dánskem se oficiálně potvrdil jeho přestup do Hoffenheimu. „Abych řekl pravdu, ulevilo se mi. Už mi teď Jannik Vestergaard (obránce Dánska hrající za Brémy – pozn. aut.) popřál hodně štěstí, což mě potěšilo, že i soupeři už vědí, že jsem přestoupil. Mám čistou hlavu a uvidíme, jak se s tím v Německu poperu,“ netajil spokojenost s angažmá v bundeslize.

Lvíčata prohrála v prvním zápase na evropském šampionátu s Dánskem 1:2
Video se připravuje ...

Petrák: Škoda, vstup do turnaje byl pro nás důležitý
Video se připravuje ...

Koubek: Věřím, že nás prohra nepoloží
Video se připravuje ...

Kliment: Prohra v prvním zápase neznamená nic dobrého
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud