18. června 2015 • 14:10

Siniaková a Plíšková válí, v Birminghamu jsou už ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V BIRMINGHAMU | Karolína Plíšková a Kateřina Siniaková si zahrají na turnaji na trávě v Birminghamu čtvrtfinále. Vypadly naopak další české tenistky Klára Koukalová a loňská finalistka Barbora Strýcová.



Světová dvanáctka Plíšková slavila dnes vítězství dokonce dvakrát, po dohrávce 2. kola zdolala v osmifinále Zarinu Dijasovou z Kazachstánu dvakrát 6:2. Devatenáctiletá Siniaková porazila 6:4, 6:0 Američanku Christinu McHaleovou.

Ještě předtím Plíšková úspěšně dokončila zápas s domácí Britkou Johannou Kontaovou. Jejich duel byl kvůli dešti ve středu několikrát přerušen a za stavu 3:6, 6:3 a 4:3 pokračoval dnes. Česká favoritka udržela brejk, vyhrála oba gamy při svém servisu a po výsledku 6:4 postoupila.

O semifinále si zahraje proti deváté hráčce světa Carle Suárezové, s níž se letos utká již počtvrté. Dvakrát uspěla Španělka, v Sydney zvítězila česká tenistka. Ve vzájemné bilanci Plíšková ztrácí 1:3, na trávě je čeká první souboj.

Siniaková až dosud nevyhrála na WTA Tour na trávě ani jeden zápas, v Birminghamu už má ale na kontě tři vítězství. Poté, co si v předchozím kole připsala díky triumfu nad Němkou Andreou Petkovicovou první výhru nad hráčkou ze světové dvacítky, dnes zdolala za 70 minut McHaleovou. Její příští soupeřkou bude další Němka Angelique Kerberová, světová desítka.

V osmifinále se s turnajem rozloučila loňská finalistka Strýcová, kterou za půldruhé hodiny porazila 7:6, 6:2 Francouzka Kristina Mladenovicová. Čtvrtfinále neobhájí Koukalová, nad jejíž síly byla nejvýše nasazená Simona Halepová. Třiatřicetiletá Češka rumunské favoritce podlehla 1:6, 3:6.

Dvouhra - osmifinále:

Karolína Plíšková (6-ČR) - Dijasová (Kaz.) 6:2, 6:2
Kerberová (4-Něm.) - Jankovičová (15-Srb.) 6:4, 6:2
Lisická (8-Něm.) - Rybáriková (SR) 7:6 (9:7), 6:4
Hantuchová (SR) - De Britová (Portug.) 6:4, 7:5

Dvouhra - 2. kolo:

Karolína Plíšková (6-ČR) - Kontaová (Brit.) 3:6, 6:3, 6:4.
Siniaková (ČR) - McHaleová (USA) 6:4, 6:0,
Suárezová (3-Šp.) - Kuzněcovová (13-Rus.) 6:3, 6:4.
Halepová (1-Rum.) - Koukalová (ČR) 6:1, 6:3,
Mladenovicová (Fr.) - Strýcová (10-ČR) 7:6 (7:4), 6:2. 

Čtyřhra - 1. kolo:

Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Raeová, Smithová (Brit.) 6:4, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud