Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Navrátilová kritizuje hvězdy na Wimbledonu: Nemáte respekt!

Autor: jar

Nerespektujete Wimbledon, ani diváky! Tento tvrdý vzkaz vyslala Martina Navrátilová (58) tenistům, kteří přicházejí na kurt se sluchátky na uších. Podle ní ukazují, že o fanoušky nestojí.

Tradice jsou tradice, a ty by se podle devítinásobné rekordmanky v počtu singlových titulů v All England Clubu měly dodržovat.

„Je to opravdu zbytečné si na deset sekund brát na uši sluchátka. Vím, že je to teď hit a dělá to spousta tenistů. Ale je to opravdu tak nutné?“ pustila se rodačka z Prahy do Sereny Williams (33) a Viktorie Azarenky (25) po jejich vzájemném zápase ve čtvrtfinále.

Obě totiž přišly na kurt s velkými »poklicemi« na uších. „Diváci vás vítají při vašem vstupu na kurt potleskem a ony dvě ukázaly, že o něj nestojí,“ zlobí se Navrátilová. Zmínila také, že to samé dělají i Nick Kyrgios či Dustin Brown, přemožitel Rafaela Nadala.

Podle další tenisové legendy Pam Shriver (53) nosí někteří tenisté sluchátka na kurt kvůli tomu, že mají s firmami, které je vyrábí, podepsány lukrativní smlouvy. „Je to bohužel obchod. Klidně ať si je v šatně kvůli soustředěnosti nosí. Ale než vstoupí na kurt, měli by si je sundat,“ uvedla dlouholetá deblová partnerka Navrátilové.