Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pozor, na stadionu jede vlak! Slovenský unikát zaujal celý svět

Autor: nem, pta

U rohového praporku zahouká lokomotiva a hlasatel hlásí: „Žádáme diváky, aby dbali bezpečnosti v kolejišti!“ Slováci mají fotbalový unikát! Amatérský oddíl hraje své zápasy na stadionku, kde mezi tribunou a postranní lajnou klidně profrčí parní vlak.

Fanoušci na chvíli zapomenou na kopanou a mávají bafajícímu stroji a jeho mašínfírovi. Stadion týmu TJ Tatran Čierny Balog nabízí atrakci, kterou neuvidíte na Nou Campu, Old Trafford, ani Maracaná.

Video, které zachytilo průjezd houkajícího vlaku pod tribunou během zápasu, se v minulých dnech objevilo na sociálních sítích a získalo si pozornost po celé Evropě. Na facebookovém profilu klubu nyní zájemci z různých zemí vyzvídají, zda je možné vidět projíždějící lokomotivu při každém zápase.

„Nestává se tak pokaždé,“ vysvětluje klub. Věci se mají takhle: zatímco vlak vyráží na trať podle pravidelného jízdního řádu, zápasy Tatranu se nekonají pokaždé v identický čas. Vlak přestal jezdit na konci září, na jaře se však o jeho jízdu dá čekat mnohem větší zájem.