13. října 2015 • 14:20

Na Nizozemce se vrací zkušenost. V české sestavě může být až OSM změn

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20.45 | Zápas s Tureckem skončil porážkou, teď má národní tým šanci na reparát. Trenér Pavel Vrba věří, že mužstvo, které si v září zajistilo účast na EURO, ukáže lepší tvář než v sobotu. A pokusí se jej oživit změnami. Těch bude víc než původně avizované „dvě tři“, teoreticky může dojít až k osmi.



Jako kluk fandil trenér Pavel Vrba Nizozemcům. Líbili se mu Johanové Cruijff a Neeskens. „Oranjes“ by přál, aby nechyběli na EURO. Jenže to má háček. Sám jim v tom hodlá dnes zabránit. Navíc by velmi rád vylepšil dojem po sobotní prohře.

Jisté je, že na nápravu to není jednoduché místo. Amsterdamská Arena dokáže vytvořit bouřlivé prostředí, ačkoliv není jisté, jestli bude zcela zaplněná. Velká víra v to, že by Nizozemci vyhráli a dokázali sesadit z třetí příčky Turecko (to by muselo s Islandem prohrát) prý mezi fanoušky nepanuje a trenér domácích Danny Blind musel odpovídat i na otázku, jestli ví, jak se zachová, pokud se nepodaří postoupit.

„Zpovídat“ se musel i český kouč Pavel Vrba. Zástupcům domácích médií se nezdála motivace jeho týmu proti Turecku. „Nevím, jak je to v Nizozemsku, ale my chceme vždycky vyhrát,“ zareagoval.

Jeho mužstvo se podobně stresové situaci, kterou zažívají domácí, v kvalifikačním finiši vyhnulo zářijovým postupem. Nic na tom nezměnila ani porážka s Tureckem. Ta ovšem nezanechala mezi fanoušky pozitivní dojem. Zápas postrádal větší tempo a přímočarost, šancí bylo k vidění jen pár. A po prvním gólu soupeře z penalty už mužstvo nedokázalo zabrat.

V útoku dostane šanci Necid

Teď dostává příležitost k napravení dojmu. „Tvrdím, že sobotní zápas byl o prvním gólu. Do 60. minuty jsme to zvládali dobře, potom už obrana nebyla tak pevná. Na druhou stranu bych to nehodnotil špatně. Chceme to tady pochopitelně zvládnout co nejlépe,“ prohlásil Vrba.

Opakovaně v předchozích dnech přiznal, že se sestava říjnových zápasů bude lišit na dvou třech místech. Vzhledem k absenci Bořka Dočkala a Davida Lafaty jich fanoušci napočítají víc.

„Ale pořád nastoupí větší procento hráčů z těch, kteří byli v základu i v prvním utkání. Určitě to nebude tak, že bychom vyměnili celou jedenáctku,“ uvedl s tím, že větší prostor dostanou Theo Gebre Selassie, Michal Kadlec či Tomáš Necid.

Do branky se vrátí Petr Čech , což Vrba potvrdil. Jak může vypadat obrana? Kromě zmíněného obránce Werderu Brémy dojde zřejmě k jedné změně na pozici stopera. Šanci má Tomáš Kalas, další variantou je Michal Kadlec, pokud nenastoupí vlevo. Jestliže ho posune na pozici stopera, je reálné, že dá vlevo opět šanci Filipu Novákovi, ačkoliv bekovi dánského Midtjyllandu sobotní duel nevyšel podle představ.

I v záloze dojde ke změnám. Ačkoliv jméno Jaroslava Plašila kouč nezmínil, počítá se s tím, že se postaví vedle Vladimíra Daridy . Se záložníkem Bordeaux a Kadlecem se zvýší počet zkušenějších hráčů. Za vykartovaného Dočkala by měl vyběhnout Milan Petržela a na levé straně Jiří Skalák.

Jak už trenér naznačil, v útoku dostane šanci Tomáš Necid. Forvard Bursasporu si drží v posledních týdnech formu, trefil se šestkrát ve čtyřech zápasech. Navíc Nizozemsko zná z působení ve Zwolle. Zpečetí osud „oranjes“?

Zápas Nizozemsko - Česko sledujte od 20.45 ONLINE zde »

Z V R P Skóre B
1. Česko 10 7 1 2 19:14 22
2. Island 10 6 2 2 17:6 20
3. Turecko 10 5 3 2 14:9 18
4. Nizozemsko 10 4 1 5 17:14 13
5. Kazachstán 10 1 2 7 7:18 5
6. Lotyšsko 10 0 5 5 6:19 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud