Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přílet novozélandských mistrů domů: Ragbisty strašili Hakou zaměstnanci letiště!

Autor: ps

Jde z ní mráz po zádech, i když to nebyla Haka v podání mistrů světa! Ragbisté Nového Zélandu se po příletu domů do Aucklandu ani nestačili rozkoukat a začaly oslavy. Jak jinak než tradičně! Skupinka zaměstnanců letiště ve fosforových vestách vystřihla »jejich« slavný bojový tanec.

Před čtyřmi dny jako první tým planety obhájili titul mistrů světa, a jako jediný celek triumfovali na MS potřetí. Bolaví, zdecimovaní a v obličeji barevní jak chameleoni konečně očekávaní borci přistáli doma. Už v letištní hale čekalo na nejlepší mužstvo šampionátu vřelé přivítání v podobě asi 4 tisíc fanoušků.

Welcoming for All Blacks at New Zealand airport
Video se připravuje ...

To se v žádném případě nedalo srovnat s tím, co bylo na tvrdé hochy Nového Zélandu připraveno ve středu města. Zavalené ulice, pořádný hukot a hlavně – 50 tisíc slavících lidí! Parta kolem nejlépe placeného hráče světa Dana Cartera (bere asi 51 milionů korun ročně) se zatajeným dechem přihlížela.

„Vaše podpora je nepopsatelná,“ řval do mikrofonu kapitán Richie McCaw s pohárem Webba Ellise v rukou. Nekončící bouchání rachejtlí a stříkajících bublinek bude pokračovat zítra v Christchurchi a vyvrcholí v pátek v hlavním městě Wellingtonu.

Ohně plály a ragbisté Nového Zélandu se radovali z obhajoby světového titulu
Ohně plály a ragbisté Nového Zélandu se radovali z obhajoby světového titulu