2. listopadu 2015 • 11:30

Dojemný příběh ragbyové medaile: Dal zlato fanouškovi, pak dostal nové!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novozélandský ragbista Sonny Bill Williams dojal celý svět, když svou zlatou medaili po finále mistrovství světa věnoval čtrnáctiletému klukovi, jehož na hřišti zválcovala ochranka. Nakonec ale i Williams odjede domů se svou zlatou. Dostal ji na vyhlášení cen World Rugby Awards v Londýně.



Nejlepším ragbistou roku byl vyhlášen jeho spoluhráč Dan Carter, ale i Sonny Bill Williams, náhradník mistrovských All Blacks, se během vyhlašování světových ragbyových cen v londýnském kongresovém centru Battersea Evolution dostal na pódium.

„World Rugby by rádo, aby každý vítěz přivezl domů medaili a našlo i tu poslední,“ uvedl moderátor večera a pozval na pódium Williamse, kterému se dostalo potlesku vestoje od zaplněného sálu.

Williams po sobotním finálovém zápasu s Austrálií dojal celý svět, když se zastal čtrnáctiletého Charlieho Linea, jenž vběhl na hřiště, aby pozdravil slavící All Blacks, přičemž ho drsně zpacifikovala ochranka. Williams patřil k několika hráčům, kteří se Lineho zastali, doprovodil ho zpátky na tribunu a pak mu pověsil na krku svou zlatou medaili.

Malý fanoušek nemůže uvěřit, jaký suvenýr si z finále odnese.
Malý fanoušek nemůže uvěřit, jaký suvenýr si z finále odnese.

„Bylo to jen gesto, které by udělala spousta mých kamarádů. Toho malého kluka složili. Kdyby to byl můj mladší bratr nebo synovec, nechtěl bych, aby se mu to stalo. Myslím, že jsem chtěl vyloudit na jeho tváři úsměv,“ líčil Williams.

Charlie Line byl na zápase se svým bratrem Willem. Oba se narodili v Singapuru, ale jsou Britové a na školu chodili v Rugby, městě, kde v roce 1823 začaly dějiny ragby, když student William Webb Ellis při fotbale vzal míč do ruky a rozeběhl se s ním.

„Věděl jsem, že ji ocení, a až zestárne, bude o tom moct vyprávět dětem. To je cennější, než kdyby visela u mě na zdi,“ prohlásil Williams poté, co Lineovi svou medaili věnoval.

Teď už má ale opět také jednu svoji, za kterou hned večer děkoval rugbyové unii na svém twitterovém účtu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud