Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soud s Růžičkou za zpronevěru 500 tisíc! Sladěný s milenkou odmítl vypovídat

Autor: ps

Otočil se na podpatku, na radu právníků řekl, že nebude vypovídat a odešel. Hokejový trenér Vladimír Růžička (53), který je obžalovaný ze zpronevěry, přišel k soudu sladěný do černobílých barev s milenkou Marií. Ale dlouho se nezdržel!

Na Obvodní soud Prahy 10 se Růžička dostavil ruku v ruce s prsatou brunetkou Marií . Držel ji za ramena, na chodbě narušovaly klid mlaskající polibky. Zamilovaná dvojice se od sebe vůbec neodlepila. A to bývalý trenér české reprezentace má na krku za zpronevěru 500 tisíc korun až 5 let vězení!

Před dveřmi soudní síně se smáli, po boku právníků se kouč Chomutova cítil silný. Jen co se ale postavil před soudce, úsměv povadnul. Pak se Růžička na výzvu soudce postavil, řekl základní věci, kterými se hájil v médiích a na radu právníků odmítl vypovídat.

Pár minut poté ze síně doslova utekl, jakékoliv žádosti o rozhovor odmítl. Právníci pak požádali soud, aby se pokračovalo bez přítomnosti médií, s čímž (zatím) neuspěli.

Růžička u soudu
Video se připravuje ...

Následovaly výslechy bývalých či současných činovníků hokejové Slavie, mezi nimiž byly – Jindřich Barák, Ladislav Blažek, Tomáš Kotouč a Vladimír Pitter.

Na »kobereček« se dostavil také Jiří Mouček. Muž, který byl Růžičkovi v kauze Palaščák pravou rukou. Nikdo s přítomných ovšem nechtěl podávat žádné vysvětlení. Promluvil tak pouze muž, který dal největší hokejovou kauzu české historie k soudu – Jiří Jehlička.

Růžičkovi reálně hrozí zákaz hokejové činnosti, peněžitý trest, v nejhorším případě rok až 5 let vězení natvrdo. „Optimální trest pro Růžičku by byl zákaz činnosti. To by byl signál, že se to takhle v hokeji nemá dělat,“ myslí si Jehlička.

Proč je Růžička obžalován ze zpronevěry?

Šokující kauzu v českém hokeji rozpoutal minulý rok Miroslav Palaščák, který na Růžičkovo chování upozornil nahrávkou ze skryté kamery. Ta ukazuje, jak otec nehrajícího hokejisty Slavie nabídl trenérovi půl milionu korun, aby se jeho syn dostal na led. Palaščák během dvou let vyplatil Růžičkovi dvě částky po 250 tisících korunách, jenže kouč slib nesplnil, čímž štědrého otce naštval. Pak se rozjela aféra, jaká nemá v našem hokeji obdoby.

CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půl milionem?
Video se připravuje ...

Vladimír Růžička se od přítelkyně Marie nehnul
Vladimír Růžička se od přítelkyně Marie nehnul

Podrobné online zpravodajství soudu s Růžičkou najdete ZDE!