Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Skifař Plocek (†22) vyrazil všem dech náhlým odchodem: Srdcervoucí loučení

Autor: ps

Dodnes se neví, co se přesně stalo, ale veslař Michal Plocek (†22) odešel ze světa bez cizího zavinění. Překvapivě, rychle, bez rozloučení. Jeho smrt vyrazila dech jak rodině, tak i vodáckým parťákům a kamarádům. Všichni mohou uctít jeho památku v sobotu nebo říci poslední sbohem na pondělním pohřbu.

Šokující zpráva se rozkřikla do světa v pondělí. V loděnici pražské Dukly bylo v podvečer objeveno Michalovo tělo, pomoci už mu nebylo. Juniorský mistr světa si podle informací Blesku vzal život.

Poslední roky to neměl Plocek jednoduché. Musel se vyrovnávat z bolestného odchodu matky, rozešel se s přítelkyní. „Jsou to dva roky, kdy Míšovi umřela maminka, už to bylo moc smutné. A teď je to ještě daleko horší. Byl úplně v pohodě, v neděli byl ještě za kamarádkou v Lysé nad Labem. Mluvil s tátou o tom, že potrénuje a přijede na Vánoce. Těšil se,“ řekl Blesku bývalý trenér Milan Šurý. „Nic nenasvědčovalo tomu, co se stalo za pár hodin. S rozchodem s předešlou partnerkou se už vyrovnal,“ tvrdí.

Michal Plocek patřil mezi velké české veslařské naděje
Michal Plocek patřil mezi velké české veslařské naděje

Ať už bolestná pravda, proč je po smrti, vyjde najevo či nikoliv, život nadějného sportovce nic nevrátí. Plockovo okolí nechápe, že zemřel, topí se v zármutku.

Mezi nejsmutnější patří i jeho parťák z lodi Matyáš Klang. „Myslím, že lidi, co se o něm vyjádřili, mluvili pravdivě. Jenom bych to opakoval. Není to o tom, že bych o Michalovi nechtěl mluvit, ale…“ omluvil se po telefonu.

Kdokoliv chce uctít jeho památku, může přijít v sobotu 3. prosince v 10 hodin do Veslařského klubu Morávia Uherské Hradiště, kde Michal s veslováním začínal. Poslední rozloučení se uskuteční v pondělí 5. prosince ve 13 hodin v obřadní síni na hřbitově v Mařaticích.