Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Beckhamova pověst se otřásá! Unikly emaily, měl zneužít charitu a urazit zpěvačku

Autor: pta

Tak těžkou ránu ještě image Davida Beckhama nikdy neschytala. Fotbalový velikán, který si udržuje ve světě výjimečné postavení téměř čtyři roky po konci kariéry, čelí obvinění, že vědomě využíval své charitativní aktivity, aby se přiblížil rytířskému titulu. Z uniklých emailů, jejichž obsah zveřejnila média ve Velké Británii a Francii, dále vyplynulo, že si nechal proplácet luxusní letenku od UNICEF, ačkoliv za jeho sponzoři mu zařídili soukromé letadlo, či urážel operní zpěvačku Katherine Jenkinsonovou.

David Beckham musí hasit požár, v sázce je jeho pověst vzorného sportovního idolu. Bývalý hráč Manchesteru United, Realu Madrid či LA Galaxy má vážný problém poté, co několik zahraničních médií přineslo informace o tom, jak účelově se snažil charitativními aktivitami vylepšit si pověst a získat tak povýšení do rytířského stavu.

Když se ho nedočkal, označil členy výboru, který navrhuje vyznamenané osobnosti, za „nevděčné č*ráky“. Nechtěl se ani smířit s méně prestižním oceněním. „Jestli to není rytířství, tak jděte do pr*ele,“ vzkázal výmluvně.

Objevily se informace, že Beckham odmítl věnovat 800 tisíc liber na fond dobročinné večeře UNICEF v Šanghaji ze svých prostředků, ale prostřednictvím fondu, který kromě charitativních aktivit propaguje jeho obchodní zájmy.

Při letu na Filipíny zase údajně požadoval proplacení letenky v první třídě ve výši 6685 liber, ačkoliv mu sponzoři zaplatili soukromé letadlo. Podobně měl vyžadovat od UNICEF příplatek, když se chtěl ubytovat v luxusnějším hotelovém komplexu, než mu byl při zahraniční cestě nabídnutý.

Kromě toho na Beckhama také prasklo, že se jen těžko vyrovnával s tím, když operní zpěvačka Katherine Jenkinsonová byla oceněná Řádem britského impéria, které on sám získal v roce 2003. „Za co? Kvůli tomu, že zazpívala na ragby, vyrazila za vojáky a přiznala se, že brala kokain?“ uvedl na adresu ve Velké Británii populární pěvkyně.

Jak těžké následky bude mít tato aféra pro Beckhama? Mluvčí slavného fotbalisty veškerá nařčení odmítl: „Některé citované emaily byly zfalšované, další vytržené z kontextu.“ UNICEF se také za Beckhama postavil.

„Můžeme se rozloučit s tím, že někdy uvidíme Sira Davida Beckhama,“ vyloučil však moderátor sledovaného pořadu Dobré ráno, Británie a velký fotbalový fanoušek Piers Morgan, že by se Beckham dočkal po takovémto skandálu vysněné pocty.

David Beckham platí za prvotřídní hvězdu i po konci fotbalové kariéry
David Beckham platí za prvotřídní hvězdu i po konci fotbalové kariéry