Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ruským hvězdám NHL prý není tolik, kolik říkají! Lžou Ovečkin i Radulov, tvrdí v Kanadě

Autor: ps

Jestli se tohle potvrdí, bude to průšvih, který hokej nepamatuje. Reportér Radia-Canada Martin Leclerc přišel s tím, že tři hvězdní ruští hokejisté prý lžou o svém věku. Je mezi nimi i kapitán Washingtonu Alex Ovečkin (31)!

Reportér Leclerc byl pozván do sportovního vysílání, aby rozebral novou smlouvu pro navrátilce do NHL Alexe Radulova. Jenže konverzace se vyvinula úplně jiným směrem. Takovým, že pokud se jeho spekulace prokáží, půjde o obrovský hokejový skandál!

„Velmi dobře informovaní lidé kolem NHL říkají, že Ovečkin není tak starý, jak uvádí. A údajně není sám! Mluví se ještě o Radulovovi a Mikhailu Grigorekovovi. Ostatně... U Rusů nikdy nevíte, kolik jim je. Je to stejné jako v baseballu s hráči z Dominikánské republiky,“ uvažoval reportér ve vysílání.

Ovečkin se kromě střílení branek stihl i postrkovat s obráncem Connorem Carrickem
Ovečkin se kromě střílení branek stihl i postrkovat s obráncem Connorem Carrickem

Popravdě, ono na tom něco může být! Stačí se na ruskou modlu s číslem 8 podívat zblízka a hned vám hlavou prolétne, jak je možné, že má v jednatřiceti letech na hlavě už tolik šedin?!

Podle Leclerca juniorští hokejisté potvrdili, že když bylo Grigorenkovi 21, stále hrál juniorský hokej. Ale pro tuto věkovou kategorii byl starý, protože limit je 20 let.

A proč se to řeší? Pokud je to pravda a ruští hráči podvádí s věkem, pak mohou mít velkou výhodu. Jako starší mohli být draftovaní dříve... Jak tohle dopadne?